avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort la primarie-partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort la primarie-partaj

Buna ziua...Am divortat in februarie anul acesta laprimaria brasov,dar nu am stabilit nimic in legatura cu bunurile rezultate din casatorie.Nu stiu cum sta treaba cu partajul in cazul in care am divortat la primarie si nu la judecatorie....Ideea este ca bunul comun din casatorie este o masina asupra careia nu am hotarat nimic in mom divortului.Intrebarea mea este :eu mai pot avea pretentii la jumatate din aceasta masina daca nu am stabilit nimic in sensul acesta la divort?
Cel mai recent răspuns: andreearicu , utilizator 13:36, 15 Octombrie 2011
Bineinteles ca puteti avea pretentii. Puteti incerca o partajare amiabila, in cadrul careia, print-un act juridic agreat de parti (partaj notarial de exemplu) sa realizati partajarea bunurilor comune in forma dorita de comun acord. In cazul in care nu ajungeti la un acord, va fi necesara o actiune de partaj judiciar (in instanta). Actiunea de partaj a bunurilor comune ale sotilor (ca actiune accesorie divortului) nu este prescriptibila, putind fi in consecinta, introdusa oricind dupa desfacerea casatoriei prin divort.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
ContSters36411, utilizator
miltimesc frumos pentru raspuns.....As mai avea totusi o nelamurire de care uitasem....: Daca singurul bun comun rezultat din casatorie a fost instrainat,adica acel autoturism,eu ce am de facut mai departe?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord andreicml andreicml buna ziua,sunt intr-o situatie disperata; cu toate acestea preferam un divort de comun acord. Pentru asta, spuneti-mi va rog: tinand cont ca eu nu am nici un ... (vezi toată discuția)
Totul despre divort cu minor  ionel daniel ionel daniel in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum ... (vezi toată discuția)
Dupa divort narccissa narccissa Am divortat si am ramas in apartament cu toate lucrurile si o masina mica, iar sotul meu a plecat in chirie luand cu el cateva lucruri din casa la intelegere ... (vezi toată discuția)