avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... totul despre divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

totul despre divort cu minor

in timpul actiuni de divort sotia mea a instrainat un bun comun *masina in cazul meu* fara consimtamantul meu! vreau sa stiu daca este legal si daca nu cum trebuie sa procedez in cazul asta?
Cel mai recent răspuns: C.A. Tamara Lenz , Avocat 11:58, 5 Aprilie 2010
AAvind in vedere calitatea de bun mobil este aplicabila prezumtia de m,andat tacit reciproc.In speta nu avetri cum sa revendicati bunul ci doar, la partaj autoturismul sa fie introdus in lotuil ei
Titlul mesajului si continutul nu prea se potrivesc, intrucat in mesaj am gasit doar masina instrainata, nici vorba ce minor.....:)
Acum, lasand gluma la o parte, e bine sa gasiti o cale civilizata atat in ceea ce priveste divortul cat si partajarea bunurilor obtinute in timpul casatoriei, adica:
sa stabiliti cui revine copilul si cat e cuantumul pensiei de intretinere pentru copil, modalitatea de desfacere a casatoriei ( culpa comuna, fara motivarea hotararii) si impartirea bunurilor printr-o tranzactie.
Succes!:)
Instrainarea autoturismului putea fi facuta de oricare din soti in baza prezumtiei de mandat tacit. Daca insa, in timpul procesului de divort unul dintre soti instraineaza un bun mobil fara cunostinta celuilalt si, bineinteles, fara sa-l despagubeasca, atunci in actiunea de partaj bunuri comune, veti introduce si valoarea autoturismului pentru a fi partajata. Autoturismul, ca bun fizic nu mai poate fi introdus deoarece a iesit din comunitatea de bunuri ale sotilor. Daca reusiti sa ajungeti la o intelegere si sa va despagubeasca cu 50% din valoarea autoturismului incheiati o tranzactie, daca nu, va decide instanta de judecata. ;)
Fapta se incadreaza la furt intre soti...depuneti plangere penala la Politie si folositi acest aspect la proces...sunteti casatoriti ,pana la pronuntarea divortului prin hotarare definitiva si irevocabila !
Eu nu impartasesc opinia colegului lupalb.
Existenta infractiunii de furt intre soti (art. 210 raportat la art. 208 C.pen.) implica luarea bunului mobil din posesia celuilalt sot. Daca masina, bun comun, este folosita doar de sot nu si de sotie, iar acesta o instraineaza, unde este furtul? Din cate inteleg, cam aceasta este situatia in speta. Daca autoturismul era folosit de sotie, iar a doua zi cand dorea sa mearga la serviciu cu masina nu si-o gasea, de atunci cunostea cine si cum a luat masina, astfel ca nu se putea pune problema unei vanzari peste noapte...
Singura solutie este partajul judiciar, pe cale amiabila sau pe cale contencioasa, in instanta. ;)

Alte discuții în legătură

Masina pe numele sotului emiliaiorga emiliaiorga Buna ziua! Am urmatoarea nelamurire: eu si sotul meu detinem un autoturism pe care l-am achizitionat in timpul casatoriei printr-un imprumut facut pe numele ... (vezi toată discuția)
Instrainare bunuri singurbn singurbn Sunt proprietarul unui autovehicul dobandit inainte de casatorie, insa la care mai platesc rate la banci.V-as ruga sa-mi spuneti daca pot sa-l instrainez ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract vanzare cumparare autoturism danik28 danik28 in luna aprilie am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un autoturism, contract autentificat la un birou notarial. in ce conditii pot obtine ... (vezi toată discuția)