avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa imi apar proprietatea din mediul rural atunci ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa imi apar proprietatea din mediul rural atunci cand nu am gard?

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie neplacuta. Am cumparat de curand o casa la tara, veche, fara gard. Nu am posibilitatea financiara de a face in acest moment un gard. Problema este ca vecinul isi lasa caii (7) la mine in gradina si in curte si ma trezesc cu balega si cu urme de cai prin gradina si curte.

Care sunt drepturile mele ca proprietar, desi nu am inca gard?Ce as putea sa fac sa opresc acest lucru? Daca instalez un sistem de supraveghere ma ajuta in vreun fel ca am dovada clara ca acesti cai apartinand vecinului imi intra in mod regulat pe proprietate?

Am primit sugestia (consider eu prosteasca) de a retine cai sau de a le aplica diferite vatamari (la picioare, cap - adica partile sensibile ale cailor). Asta nu mi se pare o solutie, sincer! Suntem oameni, deci inzestrati cu ratiune, nu niste animale salbatice....

Orice sfat e binevenit!
Va multumesc!

Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
ana_stan22, utilizator
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 00:43, 24 Octombrie 2011
Nu e nici o problema, caii ingrasa terenul cu ingrasamant natural. Inchideti provizoriu cu o plasa care costa mai putin decat camerele de supraveghere si nu va certati cu viitorii vecini .La tara lumea e altfel .Puteti ruga pe cineva sa aiba grija de proprietate etc.
la o gradina de 1 hectar plasa costa cateva zeci de milioane. caii mai rod si copaceii mai mici, mai si distrug etc. cum ar fi sa va treziti langa sursa dvs de apa (fantana) cu o balega? v-ar face placere?
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
ana_stan22, utilizator
Ce sa va spun... Cam acesta este rostul gardului : sa tina departe de proprietatea dvs. persoanele si animalele nedorite.
Daca nu aveti bani pentru gard sau pentru improvizarea unei delimitari, oricum ar fi ea, care sa opreasca patrunderea pe terenul dvs. a cailor vecimului (ma gandesc ca si doua-trei randuri de sarma intinsa intre niste pari ar fi suficiente), atunci incercati sa discutati omeneste cu vecinul.
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
ContSters103772, utilizator
Cred ca pt moment nu aveti probleme serioase cu animalele,prea multa iarba nu este si oricum vine iarna.Este indicat sa dicutati cu proprietarul animalelor,doar sunteti vecini,nu?
Am discutat si am ajuns la aceeasi concluzie. Omul care ingrijeste caii este subordonatul vecinului, dar ingrijitorul nu asculta oridinele stapanului. Si uite asa, cercul nebunilor.
Legal, ce variante am?

Alte discuții în legătură

Situatie la frizerie ContSters377028 ContSters377028 Daca eu sunt patronul unei firme care lucreaza cu clienti destul de mult, si cand vine un client la un angajat de-al meu, angajatul meu ii rupe o mana ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ ... stefan.nita stefan.nita Buna ziua, Vin catre dvs. cu o intrebare privind sanctiunile/ masurile pe care le poate lua o autoritate privind speta de mai jos: Intr-un complex de ... (vezi toată discuția)
Executarea unei firma cu activitate suspendata Mary136 Mary136 Buna ziua, Avem urmatoarea speta: Un sofer de camion a facut un accident minor (soldat doar cu daune materiale) in Germania in 2016. Se pare ca firma nu ... (vezi toată discuția)