avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabulare

Am facut la notar succesiunea pentru un teren,am primit de la el si actele.
Intrebarea mea ar fi :ce urmeaza dupa aceea? cum e cu intabularea? cine o face? care este termenul? ce taxa trebuie platit?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: b.stefan78 , utilizator 12:55, 19 Septembrie 2008
Terenul este sau nu înscris în cartea funciară pe numele defunctului? Dacă da, certificatul de moştenitor trebuia trimis la biroul de carte funciară prin grija notarului, care avea obligaţia să încaseze de la moştenitori tariful cuvenit Oficiului de cadastru şi publicitate imobiliară pentru operaţiune de înscriere.

Dacă terenul nu era întabulat la data deschiderii succesiunii, constituind proprietate extratabulară a defunctului, notarul nu avea nicio obligaţie privind întabularea.

Toate costurile privind înscrierea imobilului în CF vă privesc pe dumneavoastră, moştenitorii. Apelaţi la un expert cadastral pentru întocmirea documentaţiei pentru întabulare. Lista experţilor trebuie să o găsiţi la OCPI. Puteţi solicita şi notarului să vă îndrume către acei experţi cu care a colaborat sau colaborează.

Nu există un termen pentru întabulare. Atîta doar că nu veţi putea dispune de teren (în sensul ipotecării sau vînzării acestuia) decît după întabularea în CF.

Liviu S.Bordaş

Da,terenul este inscris in cartea funciara pe numele defunctului.
M-am uitat si pe certificatul de mostenitor si acolo este trecut de catre notar ca s-a incasat tariful pentru cadastru si publicitate imobiliara pt operatiunea de inscriere.
Acum va intreb cat dureaza aceasta procedura cu trimiterea acestor acte si efectiv intabularea???
Întrebarea trebuie să o puneţi notarului.

Din amintiri: termenul nu poate fi mai mare de trei săptămîni. Oricum, notarul trebuie să vă elibereze un extras de carte finciară cu scop de informare şi încheierea de întabulare emisă de biroul de carte funciară.

Multumesc pentru raspunsuri s-a rezolvat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul face intabularea pe noul proprietar ? Gambino Gambino o intrebare , va rog frumos ... notarul care trece in actul de succesiune un teren intabulat , poate face demersurile pentru intabularea pe noul proprietar ? ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate marcelutza marcelutza Buna ziua, am urmatoarea intrebare: 1.in cazul in care titlul de proprietate primit pt. o suprafata de teren intravilan nu a fost intabulat in CF,si cel ce a ... (vezi toată discuția)