avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malpraxis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malpraxis

Buna seara,
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Am o prietena buna care cu cateva saptamani in urma a pierdut o sarcina gemelara. A trebuit sa faca chiuretaj. Cum la noi in oras spitalul lasa de dorit din toate punctele de vedere s-a dus la o clinica particulara unde contra cost a facut acel chiuretaj. Acum doua zile i s-a facut rau in casa si a lesinat. A ajuns la spital la urgente si i s-a spus ca ca nu i s-a facut chiuretajul cum trebuie si i-au mai ramas resturi. Mentionez urmatoarele, doctorita care ia facut chiuretajul lucreaza si in spital, la control la urgente cand a spus cine a facut chiuratajul medicii de pe sectie nu au spus nimic, doctorita care i-a facut controlul nu a vrut sa ii spuna la ecograf adevarul si nici asistentele. A fost tinuta asa pana azi de dimineata cand sefa de sectie a venit la ea si i-a spus sec ca trebuie chiuretata din nou din motivele mai sus mentionate.
Desi doctorita care a facut primul chiuretaj a fost de garda azi abia seara a venit la ea si a certat-o ca de ce nu s-a dus la ea cand i-a fost rau si de ce s-a dus la urgente. Intrebarea mea este urmatoarea, doctorita care a facut primul chiurataj poate fi trasa la raspunedere pentru neglijenta ? Fata a facut febra si a facut infectie si putea foarte bine sa dea in septicemie. Si cel mai grav este ca cei din spital au incercat sa acopere greseala primei doctorite ascunzand adevarul de la inceput. I-au spus ca are congestie pelvina cica pt ca acuza dureri mari, dar de cele mai multe ori boala aceasta se trateaza cu tratament nu cu chiuretaj.
As mai avea o intrebare? Ar mai putea dovedi ca doamna doctor respectiva i-a facut primul chiurataj daca fata nu mai are chitanta de la clinica. Ea spune ca doctorita i-a oprit-o la cabinet inainte sa ii faca chiuretajul.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ancutzy , utilizator 19:40, 21 Octombrie 2011
Poate face o plangere adresata Colegiului Medicilor si o plangere penala pentru neglijenta in serviciu. Probabil ca la clinica unde a facut prima oara chiuretaj exista interventia inregistrata in evidente.
Multumesc frumos pt raspuns.
Poate daca ar fi vorbit mai frumos cu ea si s-ar fi purtat mai omeneste nu s-ar fi ajuns aici.
Nici macar nu o intreaba cum se simte si de azi dimineata de cand a suferit interventia nu au venit sa ii monitorizeze temperatura. Se comporta ca si cum tot ea ar fi vinovata de cele intamplate. Va multumesc inca odata si sunt sigura ca acesti asa-zisi medici vor fi trasi la raspundere pt greseala lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da în judecata un medic ginecolog? Dgeanina Dgeanina Bună dimineața! As vrea sa ma sfătuiți cum sa procedez sa dau în judecata un medic ginecolog?! Am 34 de ani, am o fetita de 10 ani adusa pe lume cu mari ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru acțiune legală - malpraxis Anca Chibanga Anca Chibanga Buna ziua, am avut o experienta cel putin traumatizanta si ma intereseaza ce pot face dpdv legal astfel incat nimeni sa nu mai treaca prin asa ceva. Am ramas ... (vezi toată discuția)
Cum decontez o operatie la casa de asigurari facuta de urgenta la o clinica particulara itrucat la spitalul fundeni nu aveau specialisti la camera de garda? fota fota Buna ziua,m-am prezentat cu sotul in data de 04.12.2016 la spitalul de urgenta Pantelimon -camera de garda chirurgie deoarece avea (credeam noi)probleme cu ... (vezi toată discuția)