avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... revizuire dosar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

revizuire dosar

Buna. As dori sa stiu daca o persoana este inchisa(in puscarie), poate sa ceara revizuirea dosarului, poate singura sau numai prin intermediul avocatului? O poate afecta cu ceva, sa-i adauge ceva la pedeapsa de ex? Persoana in cauza a facut contestatie la mandatul de executare si o sa fie adusa la instanta , poate sa ceara atunci revizuirea dosarului, pt asta trebuie neaparat sa vina cu probe noi? Mentionez ca a cerut in mod expres atat in faza de apel cat si incea de recurs reaudierea unui martor mincinos si nu i s-a aprobat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sam bam , utilizator 18:41, 25 Octombrie 2011
Revizuirea se poate cere pentru descoperirea unor probe noi, necunoscute la momentul judecarii cauzei. Refuzul instantelor de apel si recurs de a audia un martor, nu este motiv de revizuire.
Formularea unei cereri de revizuire nu-i poate atrage o pedeapsa mai grea. Este aplicabil principiul conform caruia nimanui nu i se poata agrava situatia in propria cale de atac.
Nu poate cere revizuirea in cadrul procesului privind contestatia la executare. Trebuie sa formuleze o cerere separata.
Revizuirea nu poate fi admisa in aceasta situatie (reaudierea martorului ). Mai intai trebuie sa faca o plngere penala impotriva martorului care sa fie solutionata in mod favorabil, dupa care va face o cerere de revizuire.
Multumesc pentru raspunsuri, dar asta ar insemna sa deschida un nou proces impotriva acelui martor, si numai numai dupa solutionarea acestui proces poate cere revizuirea dosarului?
Da, cam asa s-ar prezenta situatia ca sa aiba sanse reale dar poate incerca si altceva intrucat va dura mult pana sa se stabileasca ca martorul a mintit.
Poate ca cea mai simpla cale ar fi sa se adreseze la CEDO dar sa ceara si revizuirea.
In Romania problema cu martorii mincinosi este o foarte mare problema intrucat martorii pot minti cu nerusinare...
dar in cazul unui dosar vechi, in care marturia mincinoasa sau falsul s-au prescris pentru un expert, se mai poate incepe urmarirea penala,sau o instanta sa poata anula acele acte precum si marturia? Mentionez ca datorita termenului foarte lung in care s-a judecat cauza, acum s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila,, instanta nu a pus in discutie acest motiv in apel precum nici in recurs, omitand sa-l si motlveze, insa a tinut cont de marturia expertului. ps. este vorba de un dosar economic care a durat 9 ani
Ultima modificare: Marți, 25 Octombrie 2011
sam bam, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S a pronuntat pedeapsa cu executare. ce se poate face? irinapetrescu irinapetrescu doua instante au hotarat ca nu sunt suficiente dovezi pentru pronuntare de vinovatie. iar a treia a pronuntat vinovat si pedeapsa cu executare, 3 ani si ... (vezi toată discuția)
Revizuire? alexandra.ada alexandra.ada buna seara..in cazul in care cineva a facut puscarie p nedrept iar acum mai are putin si iese...ce putem face sa ii demonstram nevinovatia?va rog mult ...am ... (vezi toată discuția)
Recurs la curtea de apel ContSters222775 ContSters222775 Buna ziua, In cadrul unui Apel la un proces civil, de anulare a unui certificat de mostenitor, mi s-a respins reaudierea martorilor de la rejudecare in ... (vezi toată discuția)