avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere colectiva

daca la un punct de lucru sunt concediat toti salariati din motive neimputabile lor , se pot aduce ati salariati in locul celor concediati de la alt punct de lucru
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 21:22, 24 Octombrie 2011
Nu se pot aduce noi angajati.
Vedeti codul muncii.

Art. 74
(1) In termen de 45 de zile calendaristice de la data concedierii, salariatul concediat prin concediere colectiva are dreptul de a fi reangajat cu prioritate pe postul reinfiintat in aceeasi activitate, fara examen, concurs sau perioada de proba.
(2) In situatia in care in perioada prevazuta la alin. (1) se reiau aceleasi activitati, angajatorul va transmite salariatilor care au fost concediati de pe posturile a caror activitate este reluata in aceleasi conditii de competenta profesionala o comunicare scrisa, prin care sunt informati asupra reluarii activitatii.
(3) Salariatii au la dispozitie un termen de maximum 5 zile calendaristice de la data comunicarii angajatorului, prevazuta la alin. (2), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la locul de munca oferit.
(4) In situatia in care salariatii care au dreptul de a fi reangajati potrivit alin. (2) nu isi manifesta in scris consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) sau refuza locul de munca oferit, angajatorul poate face noi incadrari pe locurile de munca ramase vacante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajari dupa concediere pt motive ce nu tin de persoana salariatului monik monik in cazul in care se concediaza un salariat pt motive neimputabile lui, exista vreo prevedere legala care spune ca angajatorul nu poata angaja noi persoane in ... (vezi toată discuția)
Angajati rechemati la munca Diana_B Diana_B Buna ziua, Ce obligatie are angajatorul fata de angajatii ale caror posturi au fost desfiintate datorita desfiintarii punctului de lucru in situatia in care ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - angajari dupa concedieri ticunascu ticunascu daca au fost facute concedieri colectve la o societate pe mai multe functii, dupa cat timp se pot face angajari pe aceliasi functii? (vezi toată discuția)