Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ordonanta Presedintiala

Am depus la Judecatoria Sectorului 6 o cerere de chemare in judecata pentru anularea hotararilor adoptate in urma adunarii generale a proprietarilor si doresc sa stiu la cat timp dupa inregistratrea cererii pot depune si o cerere pentru obtinerea unei Ordonante Presedentiale.
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 23:53, 24 Octombrie 2011
Art. 26 L230/2007
Daca o hotarare a adunarii generale este contrara legii, statutului sau acordului de asociere a asociatiei de proprietari ori este de natura sa produca daune intereselor proprietarilor, acestia pot ataca in justitie respectiva hotarare, in termen de 45 de zile de la adoptarea acesteia. Actionarea in justitie nu intrerupe executarea hotararii decat in cazul in care instanta dispune suspendarea acesteia.

va mai citez din hotarirea judecatoriei de respingere a ord.pres.
De altfel, faţă de situaţia de fapt prezentată în cauză, reclamanţii au posibilitatea urmării altor căi procedurale, suspendarea din funcţie fiind posibilă în însuşi litigiul ce are ca obiect anularea hotărârii Adunării Generale, la care se face referire, posibilitate consfinţită de disp. Art.26 teza finala din Legea 230/2007.

asa incit la primul termen solicitati suspendarea executarii hotaririi
daca termenul este prea lung atunci cereti preschimbarea lui si motivati ca ati solicitat suspendarea si ca are caracter de urgenta
la fel se intimpla si in cazul ord.pres.
cind vi s-a dat termen?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconstitutionalitatea art 26 din legea nr. 230/2007 . efecte eugen82 eugen82 Prin decizia Curtii Const. 670/2011 art.26 legea 230/2007 a fost declarat neconstitutional , astfel: \\"[i]1. Admite excepţia de neconstituţionalitate a ... (vezi toată discuția)
Cat costa suspendarea deciziei ag? Sever Simion Sever Simion M-am trezit ca niste capete patrate din bloc au decis sa inchida ghenele de pe etaje si sa mergem noi cu gunoiul afara din bloc, 12 etaje cu gunoiul in ... (vezi toată discuția)
Pot primaria si politia constata legalitatea unei ag? Costica33 Costica33 Pot primaria si politia constata legalitatea organizarii unei adunari generale a membrilor asociatiei de proprietari? Ce pot face ei? Ati fost in situatii de ... (vezi toată discuția)