buna seara ..ma scuzat-ti..am cateva intrebari...daca parintii mei au divortat in vara aceasta..si in urma raman doi copii o fata de 19 si un baiat de 18...care locuies in casa tatalui lasata mostenire de catre parintii lui dupa moarte....mama lucreaza in strainatate..dar ..as vrea sa stiu...tatal ne poate da afara din casa daca acesta asa doreste ?mama poate sta cu cei doi copii in caz ca tatal nu este de acord??fata daca este la o facultate de stat ..tatal este obligat sa-i plateasca pensie alimentara..??si in functie de ce reguli se stabileste cat este pensia alimantara??..multumesc...
Casa este bun propriu al tatalui ,obligatia lui de intretinere subzista fatza de copii subzista pana la implinirea varstei de 18 ani,astfel incat acesta poate decide daca doreste sa locuiasca impreuna cu proprii copii.
Daca sunteti in continuarea studiilor universitare , daca exista o cerere a dvs in acest sens , tatal este obligat a plati pensie de intretinere , pana la varsta de 26 de ani.
Mama poate locui cu dvs ,in ciuda dorintei tatalui , intrucat dvs , cat si fratele , sunteti majori si puteti dispune de propriile alegeri.
Pensia alimentara pentru un copil aflat in continuarea studiilor ar fi 25%din ventiturile cu caracter permanent ale tatalui.
Pensie alimentara
ralucago
Buna ziua.In urma divortului parintilor mei,am primit o pensie alimentara de la tatal meu.Luna aceasta am facut 18 ani,insa sunt eleva.El imi va plati pensia ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort
betty_dumy
va scriu in numele mamei mele.
acum 20 de ani parintii mei au divortat,mama fiind cea care a intentat divortul ,ramanand cu 4 copii in crestere dintre care 3 ... (vezi toată discuția)