avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum imi pot recupera apartamentul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum imi pot recupera apartamentul

buna seara,

am vandut un apartament, insa suma nu mi-a fost achitata integral. i-am transferat dr de proprietate si am facut un contract autentic de imprumut pt. restul sumei, pe care am notata si ipoteca.
Am mers la executor pt a-l executa silit. a inceput executarea...demersurile, insa respectivul nu vrea sa paraseasca apartamentul. a facut contestatie la executare, insa a pierdut. acum executorul imi spune ca trebuie sa deschid un proces de evacuare?! de ce-ar trebui si asta, devreme ce am deja incuviintata executarea silita?
va rog sa ma sfatuiti ce-as putea face, deja dureaza de un an. (am uitat sa mentionez ca acum mi se zice si ca e iarna si nu-i pot scoate afara).
va multumesc!

Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 22:42, 30 Octombrie 2011
Dvs. ce doriti: sa va recuperati apartamentul sau sa primiti restul banilor, neachitati din pret?
sa-mi recuperez banii, insa cum nu-i are, am trecut la executarea apartamentului.
cum ar trebui sa procedez?
Alimanescu George a scris:

Dvs. ce doriti: sa va recuperati apartamentul sau sa primiti restul banilor, neachitati din pret?

omul nu are banii, deci vreau apartamentul...
cat dureaza un proces de evacuare in general? daca-l intentez acum, cand i s-a respins contestatia la executare, pot sa incep procesul de evacuare?
Executorul nu poate face executarea decat pentru plata pretului, intrucat doar pentru plata pretului aveti titlu executoriu. Pentru evacuare nu aveti.
Insa, nu il puteti evacua atata vreme cat nu cereti in instanta si desfiintarea contractului de vanzare cumparare, intrucat, pana una-alta este proprietar.
Ca sa va recuperati apartamentul trebuie sa formulati in instanta actiune pentru rezolutiunea contractului de vanzare-cumparare si evacuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita pensionari freediaro freediaro Buna seara! Pe scurt, povestea ar fi urmatoarea: tatal meu a vandut o casa la tara in anul 2008, dar cumparatorii s-au razgandit si nu au vrut sa achite restul ... (vezi toată discuția)
Este obligat executorul sa anunte proprietarul al carui imobil s-a vandut la licitatie, pana la ce data trebuie sa evacueze casa? alertbrain alertbrain Sunt executat silit. Executorul m-a instiintat ca apartamentul meu a fost adjudecat catre un cumparator, care urmeaza sa achite diferenta de ... (vezi toată discuția)
Ajutor la o executare emma2hart emma2hart buna ziua, am primit o instiintare, acum o luna, cf careia dosarul a fost trimis de la firma de colectare a creantelor catre un executor, cu parafe de la ... (vezi toată discuția)