avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita-casa socrilor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita-casa socrilor

Buna ziua. As avea o intrebare legata de o executare silita.
Am avut un imprumut la banca,pentru care am depus garantie casa socrilor. Nu am reusit sa platesc ultimele rate si am fost anuntata ca voi fi executata silit. Ceea ce as dori sa va intreb : daca in momentul sosirii executorului voi plati ratele scadente , socrii mei vor mai fi executati silit?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: cassady , utilizator 23:16, 27 Octombrie 2011
Daca platiti debitele scadente, executarea silita nu mai are obiect!
Conform Codul de Procedura Civila Cartea a V - a Despre executarea silita art. 601 - 883 si exectutorul prefera calea amiabila, adica sa va platiti de bunavoie datoriile fara a fi necesara efectuarea executarii silite.

Art. 606. – (1) În tot cursul executarii, executorul judecatoresc este obligat sa aiba rol activ, staruind, prin toate mijloacele admise de lege, pentru realizarea integrala si cu celeritate a obligatiei prevazute în titlul executoriu, cu respectarea dispozitiilor legii, a drepturilor partilor si ale altor persoane interesate.
(2) Daca socoteste ca este în interesul executarii, executorul judecatoresc va putea invita pe debitor pentru a-i cere, în scris, în conditiile legii, lamuriri în legatura cu veniturile si bunurile sale asupra carora se poate efectua executarea, cu aratarea locului unde se afla acestea, precum si pentru a-l determina sa execute de bunavoie obligatia sa, aratându-i consecintele la care s-ar expune în cazul executarii silite.
(3) Refuzul nejustificat al debitorului de a se prezenta ori de a da lamuririle necesare, precum si darea de informatii incomplete ori eronate atrage raspunderea acestuia pentru toate prejudiciile cauzate, precum si aplicarea sanctiunii prevazute de art. 177 alin. (2), daca fapta nu întruneste elementele constitutive ale unei fapte prevazute de legea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incuvintarea executare silita pendre pendre Vreu si stiu daca judecatoria poate sa aproba incuvintarea silita fara debitor. Fara sa fiu citat la sedinta. Multumesc. (vezi toată discuția)
Somatie de executare silita prin poprire si mobiliara adelatuhut adelatuhut Buna ziua! Am contractat un credit in 2008 ,iar din anul 2010 de cand in sistemul bugetar sau intamplat marile reduceri salariale mi-a fost din ce in ce mai ... (vezi toată discuția)
Executare leasing Cent Cent Am inteles din discutiile cu prieteni ca s-a schimbat sau ca urmeaza sa se schimbe legislatia si ca firmele de leasing vor avea nevoie de o sentinta pt a face ... (vezi toată discuția)