In data de 3 Oct anul curent am inceput sa lucrez la o societate cu contract individual de munca, temporar pe 3 luni. Datorita faptului ca au aparut niste probleme acolo, ieri 27 Oct mi-am inregistrat demisia si astept preavizul, neprimind acest preaviz pe loc, spunand ca directorul este plecat din localitate etc. In mod normal pe 30 trebuie sa primesc plata iar pe 10 bonurile valorice de masa.
Intrebarea mea este:
Am dreptul sa primesc banii pentru cele 4 sapt lucrate si bonurile de masa? Dar daca nu respect acel preaviz am dreptul la acei bani.
Cand spuneti "temporar" va referiti la contract de munca pe perioada determinata? termenul de preaviz curge de la data inregistrarii demisiei. Nu trebuie sa asteptati o aprobare / orice altceva.
Numai sa stiti exact ce termen de preaviz aveti trecut in contractul de munca.
Pentru perioada lucrata aveti dreptul la salariu si tichete de masa (si in cele 4 saptamani lucrate si in perioada de preaviz). Daca nu respectati perioada de preaviz este posibil sa fiti considerat absent nemotivat.
Contractul de munca
lise
Buna dimineata.Am contract de munca pana 12-02-2010.Atunci angajatorul poate sa imi desfaca contractul de munca cu orice articol sau poate sa imi dea somaj?Se ... (vezi toată discuția)