avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plecarea de la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plecarea de la locul de munca

Buna ziua,

As dori sa stiu ce se poate intampla daca plec de la locul de munca ( nu ma prezint la servici ). Doresc sa fac chestia asta deoarece nu voi fi lasat sa plec cu demisia la zi de comun acord si risc pierderea urmatorului loc de munca. Voi mai primi bonurile,salariul si zilele de C.O ramase pe acest an ? Pot fi dat in judecata de catre aceasta companie ?

Multumesc enorm de un raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 3 Noiembrie 2017
"...demisia la zi de comun acord...." așa ceva nu exista în legislație.

Fie se solicita încetarea contractului individual de muncă prin demisie , fie cu acordul partilor.

Absenta nemotivata a salariatului de la locul de munca reprezintă abatere disciplinară, care justifică sancţionarea sa disciplinară, inclusiv prin desfacerea contractului de muncă.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ok acesta nu este raspunsul la intrebarea mea. Eu am intrebat, se poate intampla ceva daca eu decid ca din ziua X sa nu ma mai prezint la locul de munca ? Din cate am inteles se desface contractul de munca pe baza absentelor nemotivate, dar voi mai primii salariul, bonurile si banii pe zilele ramase de concediu ? Pot fi dat in judecata ?
Veți primi toate drepturile bănești, tichete de masa aferente perioadei lucrate pana la încetarea contractului individual de munca.

Zilele de CO neefectuate se vor compensa în bani la încetarea raportului de munca.
Ok si dvs ce spuneti ca ar fi mai bine sa fac daca ei nu vor fi deacord sa pun demisia si sa plec urmatoarea zi si ma obliga sa mai raman 15 zile calendaristice riscand pierderea viitorului loc de munca ?
Din ce cunosc (practica), salariatii nu s-au prezentat la munca la vechiul angajator si au mers la viitorul angajator.

De asemenea, cunosc situatii in care angajatorul a renuntat la preaviz sau a pontat nemotivat salariatul in perioada de preaviz, fara suspendarea c.i.m. pentru absente nemotivate si fara cercetare disciplinara, iar la terminarea preavizului a incetat c.i.m. prin demisie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 absente nemotivate - desfacere c.i.m. andrei_coma andrei_coma Un amic a lipsit de la locul de munca deoarece a intervenit ceva urgent si a trebuit sa plece lipsind nemotivat 3 zile. Nu a anuntat pe nimeni pt ca era nou ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz pavel_elena pavel_elena Buna ziua, Vreau sa-mi dau demisia de la actualul meu angajator, dar doresc sa plec fara preaviz. Angajatorul meu actual nu este de acord sa plec fara ... (vezi toată discuția)
Nu imi este acceptata demisia fara preaviz madalinastoian madalinastoian Buna seara, in momentul de fata lucrez la o companie, avand fuctia de consultant vanzari. Deoarece mi-am gasit un job in domeniul pe care am terminat studiile ... (vezi toată discuția)