avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a declarat ca va ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a declarat ca va analiza in CSM situatia barourilor paralele si va da un raspuns institutional

"Intrebat de reporterii Lumeajustitiei.ro daca are de gand sa transeze odata scandalul privitor la practica neunitara din instante si parchete vizavi de acceptarea avocatilor noilor structuri, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a precizat ca va studia problema si va da un raspuns institutional in viitorul apropiat. Horatius Dumbrava a adaugat ca nu cunoaste prea multe detalii despre noile barouri, dar ca se va informa si s-a aratat mirat ca la Inalta Curte sunt primit avocati ai noilor structuri."

De parca nu ar sti care este situatia...
Ce o mai lalaie atata , sa rezolve odata si gata!

Mai multe pe link-ul de mai jos:


[ link extern ]
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:08, 5 Noiembrie 2011
Este utopica propunerea decanului UNBR,Gheorghe Florea.
Acesta este un subiect care chiar merită discutat.

Din punctul meu de vedere, nu este nici o problema de interpretare: există avocați și există un segment de absolvenți de drept care nu a reușit să devină avocați și exercită meseria prin diverse metode de ocolire a acestei calificări.

Ce nu înțeleg este de ce încă nu s-a finalizat această problemă, iar aici găsesc atitudinea UNBR-ului și a Baroului București, al cărui membru sunt, ca fiind lipsită de forță. Ar fi trebuit, pur și simplu, să suspendăm exercitarea profesiei ca act de protest, sine die.

Cât despre atitudine d-lui Horatius Dumbrava, voi spune pas comentariilor, până când se va materializa în ceva.

Multumesc d-lui rolandmindrilă pentru deschiderea discuției.
Nu se vrea rezolvarea acestei "probleme".Lupta se da pentru pastrarea monopolului si mentinerea structurilor desfiintate de Legea 3 din 1948. Nu se doreste aflarea adevarului si recunoasterea faptului ca nimeni nu a reinfiintat barourile desfiintale prin Lg. 3/1948.
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
avvalentina, utilizator
andreigrigoriu a scris:

Ar fi trebuit, pur și simplu, să suspendăm exercitarea profesiei ca act de protest, sine die.


Mai concret, cum? Proteste au mai fost si in 2004, 2005 si nu s-a intamplat nimic...
Plus ca cei din Baroul Bota , conform multitudinii de dec. pe care le invoca (date in diverse dos. penale), isi desfasoara legal activitatea.
andymaurul a scris:

Este utopica propunerea decanului UNBR,Gheorghe Florea.

La care propunere anume faceti referire?
In ceea ce priveste subiectul in sine, pe cat de interesant poate fi el considerat, eu cred ca este mai mult disputat, divergent focalizat (ceea ce nu este deloc de mirare in Romanica), dar mai ales nesolutionat institutional (adica exact asa cum ni se promite ca va fi dat raspunsul CSM, care insa, nu este institutia care ar trebui si ar putea sa-l solutioneze definitiv!). Ceea ce inseamna mai presus chiar si de interesele unora sau altora, ca modul in care se concep legile in Romania este cel putin echivoc, iar modul in care se aplica nu poate fi, pe cale de consecinta, decat...buimac!(scuzati termenul neelevat, folosit in sensul de...fiecare cum poate, adica un amestec absolut fara reguli intre "neunitar, neomogen, partial logic sau ilogic").
Ca o parere personala, cred ca exista o parte de adevar in parerile nu tocmai magulitoare asupra admiterii in barou, insa in aceeasi masura, acest fapt nu scuza existenta barourilor paralele si lipsa de fermitate in clarificarea situatiei. Pentru ca, toate criticile care se aduc admiterii in barou se pot aduce si intrarii in alte institutii, admiterii in alte profesii si chiar societatii romanesti in ansamblul ei (recunosc usoara fortare a notei in ultima parte a afirmatiei, insa in sensul favorizarii societatii :)). In Romania, pana si a fi angajat portar la o scoala este, pentru fericitul ipotetic "castigator al concursului de angajare pe post" de portar, subiectul dubiilor asupra corectitudinii (dubii absolut intemeiate, zic eu, in asa societate, condusa de asa clasa politica/ "pestele de la cap se strica", nu?). Revenind de la aprecierile divagante, la esenta subiectului, nicio scuza nu exista pentru a inlocui defectiunile unui sistem (si implicit a subsistemelor sale) cu totala anarhie si/sau desfiintarea sistemului fara a construi altul mai bun (nici macar prin permisiunea aparitiilor ...multiplicarilor paralele). Pentru ca aceasta echivaleaza cu vindecarea unei... rinite prin cancer rino-faringian! Inchipuiti-va mai multe politii, Uniuni ale Notarilor Publici, ale executorilor judecatoresti etc. (si chiar daca sunt un optimist, zau ca incep sa pot chiar sa-mi inchipui!:D)
In concluzie, cred ca Baroul traditional poate face multe pentru perfectionarea structurilor sale, inclusiv a examenului de admitere (desi eu consider examenul dat de mine in Barou, chiar mai de curand, drept unul dintre cele mai exigente si am dat destule, fiind dintre cei care au intrat in facultati de stat/2, pe vremea cand nu se intra oricum in ele). Dar trebuie sa faca la fel de mult pentru protectia legalitatii practicarii profesiei, impreuna si cu celelalte institutii ale statului cu competente in domeniu. Iar aceasta protectie trebuie, cu necesitate, sa insemne clarificarea transanta, fara jumatati de masura, a singurei modalitati legale de practicare a acestei nobile si frumoase profesii.

Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
ContSters36411, utilizator

Alte discuții în legătură

Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel? Geani_geani Geani_geani As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face ... (vezi toată discuția)
Refuz desemnare avocat de catre decan tobescu tobescu Buna ziua, as avea o întrebare multumesc pentru raspunsurile Dvs. O prietena de a mea a obtinut \"asistenta juridica gratuita si totala\" de la judecatorie ... (vezi toată discuția)
Barouri marciuc marciuc ce parere aveti despre unbr-unbr traditional? (vezi toată discuția)