avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vreau sa vand garsoniera cu modificari, fara ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vreau sa vand garsoniera cu modificari, fara autorizatie de constructie

Buna ziua!

In 2008 am facut modificari intr-o garsoniera. Am desfiintat o debara si am taiat la jumatate peretii unei bucatarii. La acea vreme, arhitectul mi-a spus ca daca nu modific structura de rezistenta, nu am nevoie de autorizatie de constructie. Din considerente de incredere, nu am verificat informatia. Acum, doresc sa o vand si am inteles ca trebuie sa modific cadastrul in cazul vanzarii prin credit ipotecar sau prima casa. Daca il vand cash, nu mai este nevoie.Se poate vinde prin banca, fara sa modific cadastrul? Dureaza eliberarea actelor si mi-e ca se duc preturile ceva mai jos anul urmator.

Multumesc.




Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
GiaM, utilizator
Cel mai recent răspuns: GiaM , utilizator 19:43, 5 Noiembrie 2011
Se fac verificari minutioase in cazul vanzarii prin credit ipotecar.Daca este una din conditiile impuse de banca, nu aveti cum altfel.
...daramati zidul berilunului/...
OCPI nu inregistreaza in evidente si nu emite incheiere pentru modificari operate fara documente legale
pai omu zice ca sunt legale...nu a dat jos stalpu de rezistenta...
Legea 50/1991 spune ca pentru lucrarile de constructii mentionate in cuprinsul acesteia este necesara emiterea AC. Faptul ca dvs. sau altcineva apreciaza, intr-un cadru neoficial, ca s-au daramat ziduri fara importanta si ca n-ar fi nevoie de AC, nu poate sustine cazul.
Incercati sa faceti cadastrul si, daca aveti norocul sa nu vi se ceara acte referitoare la modificare, aveti noroc. Oricum, trecand mai mult de 2 ani de la efectuarea modificarilor nu riscati sa primiti amenda, dar se va impune, probabil, intrarea in legalitate prin emiterea unei AC.

Alte discuții în legătură

Modificari/demolari pereti apartament Simonca Simonca Buna ziua, Vreau sa achizitionez o garsoniera care prezinta modificari, ce nu sunt prinse in cadastru (doi pereti au fost sparti: dinspre camera spre ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu modificari prin credit ipotecar Sleipnir23 Sleipnir23 Buna seara, Am demarat procesul pentru cumpararea unui apartament cu 3 camere prin credit ipotecar. Am semnat antecontract si am depus toate actele la ... (vezi toată discuția)
Vânzare garsoniera valycalciu valycalciu In 2015 am cumparat o garsoniera prin care erau Modificati/ dărîmati pereti interiori (debara,loja)atunci nefiind interesat de acest lucru.Acum vreau so ... (vezi toată discuția)