avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Vânzare garsoniera
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Vânzare garsoniera

In 2015 am cumparat o garsoniera prin care erau Modificati/ dărîmati pereti interiori (debara,loja)atunci nefiind interesat de acest lucru.Acum vreau so vînd si prin credit ipotecar cei de la bancă m au întrebat de acele lucruri (debara ,loja) ele figurînd in cartea funciară.cum pot modifica CF,sau daca are vreo importanta? Atîta timp cît sunt peretii interiori si nu afectează structura de rezistență a blocului.va multumesc..
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
valycalciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:20, 17 Iunie 2020
Daca in 2015, atunci cand ati cumparat garsoniera, schita cadastrala a garsonierei prevedea si peretii daramati si, daca in contractul de vanzare nu s-a facut nici un fel de mentiune despre daramarea peretilor, va este imposibil sa demonstrati ca ati cumparat garsoniera in stadiul in care se afla acum si trebuie sa intrati in legalitate ca si cum dumneavoastra ati facut modificarile respective. Ca sa va puteti actualiza documentatia cadastrala (pentru ca, de fapt, asta cere banca/evaluatorul), trebuie sa faceti o expertiza (emisa de un arhitect autorizat in structuri de rezistenta) care sa ateste faptul ca modificarile nu afecteaza structura cladirii. Contactati un expert cadstral, acesta va va putea da mai multe detalii.
Atat timp cat situatia reala nu coincide cu datele de la ocpi,banca nu va accepta dosarul de creditare
Pentru instrainare imobil este obligatoriu sa realizati expertiza tehnica care sa ateste situatia reala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari in apartament crslaura crslaura Buna ziua! Recent doresc sa fac cateva modificari in garsoniera in care locuiesc. Modificari insemnand in principal marirea bucatariei (bucataria are un ... (vezi toată discuția)
Modificare releveu garsoniera, pentru vanzare maneki maneki Buna seara, Doresc sa cumpar o garsoniera prin \"prima casa\" insa am intampinat un obstacol la evaluare. Garsoniera a fost modificata, la modul ca s-a ... (vezi toată discuția)
Vreau sa vand garsoniera cu modificari, fara autorizatie de constructie GiaM GiaM Buna ziua! In 2008 am facut modificari intr-o garsoniera. Am desfiintat o debara si am taiat la jumatate peretii unei bucatarii. La acea vreme, arhitectul ... (vezi toată discuția)