avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj pentru absolvent de scoala postliceala ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj pentru absolvent de scoala postliceala neacreditata

Ce înseamnă formă de învătământ în legea somajului.Dacă este o scoală post liceală neacreditată pot beneficia de ajutor de somaj ca absolvent ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:08, 31 Octombrie 2011
De somaj benefiaciaţi dacă aveţi 12 luni lucrate...Dacă scoala postliceala unde aţi absolvit va da dovada ca ati activat la ea ultimile 12 luni puteţi benefica de şomaj...mult succes
1. Iata ce spune Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 82. - În sensul prezentei legi, prin absolvent al unei instituţii de învãţãmânt se înţelege persoana care a obţinut o diplomã sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învãţãmânt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

2. Daca este vorba de o forma de invatamant neautorizata sau neacreditata atunci absolventii ei nu pot beneficia de indemnizatie de somaj.


manolescuflorin:
1. Raspunsul dvs. nu este corect.
2. Pentru absolventi ai unei forme de invatamant nu este nevoie de cele 12luni "lucrate".
3. Cele 12 luni de stagiu cotizare la somaj se cer numai pentru somerii proveniti din incetarea unui CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studenta la fr, pot beneficia de somaj? crismona crismona buna ziua1 am lucrat 6 ani in invatamant ca suplinitor,deci,cu contract pe perioada determinata,iar de 2 ani sunt studenta la FR .tot de doi ani sunt in ... (vezi toată discuția)
Angajare absolvent somer LIANARUS LIANARUS Vreau sa angajez un absolvent din 2013 a unui Liceu Tehnologic Special si care a beneficiat de somaj in perioada 11.07.2013 - 10.01.2014 - dupa absolvire. Nu ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? inchiriez2012 inchiriez2012 1.daca sunt la masterat si am terminat cu ultimul examen,insa nu am dat lucrarea de dizertatie,pot beneficia de ajutor de somaj? 2. daca sunt actualmente ... (vezi toată discuția)