avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Datorie platita partial
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Datorie platita partial

Am si eu o nelamurire . In cursul acestui an , in luna februarie am primit o factura de la Orange romania in valoare de 900 Ron. La momentul respectiv nu am achitat-o .Am primit notificari , si la un moment dat , in luna aprilie am discutat telefonic cu o angajata a firmei , care a a consimtit plata esalonata a sumei , in sase rate lunare scadente pina la 01 a lunii urmatoare. In luna august nu am achitat rata . In 09 a lunii septembrie am fost contactata telefonic de firma EOS KSI Romania sa platesc restanta + 450 Ron penalitati de neplata ( suma care sa calculat estimativ , cu multa bunavointa din partea firmei Orange , nu pe aprox 160 de zile trecute de la data scadentei facturii, ci doar pe 100 de zile ). Am contactat telefonic Orange-ul , aceasi operatoare cu care vorbisem si in aprilie , care ma indemnat sa platesc in aceasi zi restul sumei datorate , si atunci poate mi se va anula penalitatea, ceea ce am si facut , am achitat 450 Ron la o casierie Orange. Dar dupa o ora mi sa spus ca va trebui sa negociez cu EOS KSI-ul suma pe care o achit ca penalitate precum si modaliatea de plata , pt ca Orange le-a predat dosarul meu si ei nu mai au nici un drept de decizie asupra acestei . Acum EOS KSI mi-a explicat ca la ei dosarul meu ramine pina pe 30 septembrie , si daca nu recupereaza de la mine suma de 453 ron (penalitatea ) atunci vor returna dosarul la Orange , care poate imi va imputa penalitati recalculate , pe 200 de zile trecute de la facturare . Ori eu am primit intre timp de la Orange confirmarea platii integrale a facturii originale si a faptului ca la ei nu mai figurez in baza de date cu alte datorii . Cererea mea , cea de a mi se considera doar 9 zile calendaristice ca intirziere , pt ca efectiv atit am intirziat cu plata ratei , e deplasata , nu are temei legal ? si , in acelasi timp sint obligata sa achit suma de 450 ron , adica penalizarea pe baza unor instiintari telefonice ? In scris nu am primit inca nimic legat de suma penalizarii sau a modului de calcul a acesteia nici de la Orange , nici de la EOS KSI . Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 08:10, 24 Septembrie 2008
ce se prevede in contract privind penalitatile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de valoare redusa wap54 wap54 In luna aprilie am fost instiintat de judecatorie ca am fost actionat in instanta de EOS KSI privind o cerecere de valoare redusa, neplata a 3 facturi catre ... (vezi toată discuția)
recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Proces cu firma de recuparari creante mariusgrigoriu mariusgrigoriu buna. am luat un credit de la BRD in 2005 de vreo 4500E. am platit doar o parte, BRD a cesionat contractul catre EOS KSi care ma tot suna si ma ameninta de ... (vezi toată discuția)