Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Executare silită

vanzare apartament la licitatie prin executorul judecatoresc

Intr-un proces de partaj, pentru ca partile nu au ajuns la nici o intelegere privind impartirea apartamentului ce este bun comun din timpul casatoriei, instanta a dispus vanzarea apartamentului prin executor judecatoresc. Intrebarea mea este legata de vanzarea apartamentului la licitatie. Se poate vinde apartamentul la licitatie daca paratul, cel care nu a vrut sub nici o forma pe parcursul procesului de partaj sa se ajunga la o intelegere cu privire la impartirea apartamentului, nu se prezinta la licitatie sau daca nu este de acord cu pretul? Reclamanta este cea care trebuie sa deschida procedura de vanzare a apartamentului prin executor insa paratul este de acord cu vanzarea prin executor dar a spus deja ca nu se va prezenta la licitatie si de asemenea a afirmat ca reclamantul nu poate vinde apartamentul singur doar cu executorul si ca daca el nu e de acord cu pretul oferit la licitatie, reclamantul nu poate face nimic.
Va rog sa ma lamuriti asupra acestui aspect. Reclamantul poate vinde apartamentul prin executor fara acordul paratului? Ce se intampla daca paratul nu vine la licitatie sau daca nu e de acord cu pretul oferit la licitatie?
Cel mai recent răspuns: Loredana Puscasu , 18:29, 3 Noiembrie 2011
Daca s-a hotarat vanzarea la licitatie , executorul va vinde fara sa mai fie nevoie de acordul vostru. Isi freaca mainile de fericire executorul si ai lui interpusi care vor cumpara la un pret de nimic.
Daca veti primi 70%din pretul pietei sa ziceti , multumesc!
Ultima modificare: Joi, 3 Noiembrie 2011
Gabriel Trifu, Avocat
Ce se intampla in cazul in care paratul a oferit un pret de 11 000 euro pentru 1/2 din apartament, reclamantul nu a acceptat pe motivul ca e prea putin fata de valoarea de piata a apartamentului, ce se intampla daca la licitatie se prezinta cineva care nu ofera mai mult de 15 000 euro, sa zicem, iar aceasta suma impartita la 2 este mai putin decat a oferit paratul, adica 11 000 euro. Poate paratul sa conteste vanzarea la licitatie si sa se ajunga ca pana la urma instanta sa-i incuviinteze suma oferita de parat ca reprezentand 1/2 din valoarea apartamentului si sa acorde aceasta suma reclamantului iar apartamentul sa fie atribuit paratului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral in instanta; vanzarea bunuuli prin invoiala sau la licitatie simona_ simona_ Iata speta: In aprilie 2008 am deschis partaj succesoral partaj judiciar in calitate de sotie supravietuitoare, actionand in judecata soacra si cele 2 surori ... (vezi toată discuția)
Partaj neincheiat? sammy44 sammy44 Mi s-a spus ca nu am partajul terminat. Am o hotarare de la fond care dispune vanzarea imobilului prin executor judecatoresc, am o hotarare de la Tribunal, ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobil in vederea executarii silite bukinst bukinst In cayul unei subevaluari vadite a unui imobil care nu acopera nici 20 % DIN VALOAREA sumei executate care este modalitatea de a bloca licitatia. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)