avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Practica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Practica

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati sa gasesc raspuns la urmatoarea nelamurire:
Doresc sa lucrez intr-o societate pentru a cumula experienta si fara nici o obligatie financiara.Cat timp pot sa fac acest lucru legal?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 18:24, 4 Noiembrie 2011
Sunt companii care organizeaza in acest scop programe de internship,pt. absolventi si studenti,iar durata acestor programe este stabila de fiecare companie in parte.
Nu ca o regula,dar uzual internshipul se organizeaza pe perioada vacantei de vara.
Cat despre voluntariat,acesta nu se poate efectua in societatile comerciale,n cf. cu prevederile legii 339/2006,din care citez:

"voluntariatul este activitatea de interes public desfasurata din proprie initiativa de orice persoana fizica, in folosul altora, fara a primi o contraprestatie materiala;
b) activitatea de interes public este activitatea desfasurata in domenii cum sunt: asistenta si serviciile sociale, protectia drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de invatamant, stiintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protectie a mediului, social si comunitar si altele asemenea;
c) organizatia gazda este persoana juridica de drept public sau persoana juridica de drept privat, fara scop patrimonial, care administreaza activitatea de voluntariat. In raport cu natura activitatii desfasurate, complexitatea acesteia, riscurile pe care le implica, impactul produs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? robitza78 robitza78 buna seara am si eu o intrebare ,daca sunt in concediu de crestere a copilului pot sa inchei un contract de voluntariat? si daca da in anumite domenii sau ... (vezi toată discuția)
Contract de voluntariat coquelicot coquelicot Buna ziua. Am fost angajata in urma cu doua luni de catre un spital in baza unui contract de voluntariat, se pare ca in lipsa altor optiuni disponibile. ... (vezi toată discuția)
Practica sau contract de colaborare JackyVip JackyVip Buna , eu vreau sa fac practica la diverse firme , pentru a acumula experienta in anumite domeni, si eu nu vreau sa cer nici o remuneratie , ce contract este ... (vezi toată discuția)