avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reziliere contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reziliere contract de inchiriere

În şedinţa din 9 iunie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constituită în Secţii Unite, în dosarul nr. 75/2007 a pronunţat următoarea soluţie:
Prin decizia nr. 32, admiţându-se recursul în interesul legii, s-a stabilit:
Dispoziţiile art. 1 pct. 1, art. 2 pct. 1 lit. a şi b şi art. 2821 alin. 1 din Codul de procedură civilă, se interpretează în sensul că, în vederea determinării competenţei materiale de soluţionare în primă instanţă şi a căilor de atac, sunt evaluabile în bani litigiile civile şi comerciale având ca obiect constatarea existenţei sau inexistenţei unui drept patrimonial, constatarea nulităţii, anularea, rezoluţiunea, rezilierea unor acte juridice privind drepturi patrimoniale, indiferent dacă este formulat petitul accesoriu privind restabilirea situaţiei anterioare. In lumina acestei decizii, o cerere de reziliere a contractului de intretinere inregistrata la Judecatorie in 26.03 si declinata spre competenta solutionare la Tribunal, cu prim termen de judecata la 26.09, va trebui sa fie timbrata la valoarea contractului?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 22:34, 26 Septembrie 2008
dupa parerea mea, nu cred.
puteti sa aduceti in discutia judec., ca sa isi spuna el parerea.
Nu, este vorba numai de competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de timbru reziliere contract de comodat foxylina foxylina Buna seara as avea si eu nevoie de cateva informatii, mai precis pentru rezilierea unui contract de comodat care este taxa de timbru raportat la Decizia nr. ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune tudorioan tudorioan O speta care s-a judecat pe fond, s-a declarat apel si in cele din urma recurs la Curtea de Apel Ploiesti! Valoarea bunurilor in disputa (teren si casa de ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata a judecatii Flavius1984 Flavius1984 Dacă această postare trezeşte interesul vreunor colegi şi va părea interesanta, vă rog să va exprimati opiniile contrar celor prezentate (sau ... (vezi toată discuția)