avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa de timbru reziliere contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa de timbru reziliere contract de comodat

Buna seara as avea si eu nevoie de cateva informatii, mai precis pentru rezilierea unui contract de comodat care este taxa de timbru raportat la Decizia nr. 32/2008, din 9 iunie. prinuntata in RIL,,n recursul inaintat ICCJ, procurorul general Laura Codruta Kovesi a evidentiat faptul ca instantele au punct de vedere neunitar cu privire la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 1 pct. 1, art. 2 pct.1 lit.a si b si art. 2821 alin.1 din Codul de procedura civila, in ceea ce priveste caracterul evaluabil sau neevaluabil in bani al litigiilor civile si comerciale avand ca obiect constatarea existentei sau inexistentei unui drept patrimonial, constatarea nulitatii, anularea, rezolutiunea, rezilierea unor acte juridice, privind drepturi patrimoniale, atat in situatia in care este formulat capatul de cerere accesoriu privind restabilirea situatiei anterioare sau restituirea prestatiilor efectuate, cat si in situatia in care nu este formulat acest capat de cerere, in vederea determinarii competentei materiale de solutionare in prima instanta a acestor litigii si a cailor de atac ce pot fi exercitate. ''
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:47, 2 Septembrie 2010
Taxa de timbru se calcukleaza la valoarea chiriei, numai daca este cu tilu gratuit cu suma fixa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere luminel luminel În şedinţa din 9 iunie 2008, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, constituită în Secţii Unite, în dosarul nr. 75/2007 a pronunţat următoarea ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii comerciale cu 2 capete. Andrei Koszti Andrei Koszti Actiunea are ca si capat de cerere principal: obligarea la indeplinirea clauzei contractuale asumate si capat secundar: obligarea la plata unei sume de 1.000 ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune tudorioan tudorioan O speta care s-a judecat pe fond, s-a declarat apel si in cele din urma recurs la Curtea de Apel Ploiesti! Valoarea bunurilor in disputa (teren si casa de ... (vezi toată discuția)