Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Inchiriere casa vacanta

Buna ziua,
Spuneti-mi va rog cum pot inchiria o casa de vacanta legal si cat mai simplu ?
Pot face PFA ? Imi trebuie curs de specialitate ?

Multumesc,
Adi
Cel mai recent răspuns: A_Grigorescu , utilizator 20:58, 20 Noiembrie 2011
puteti face pfa, dar pentru a inchiria o casa de vacana nu este necesar un pfa. faceti contract de inchiriere pe care il inregistrati la fisc pe numele dumneavoastra si veti plati impozitul de 16%aferent
Imi cer scuze...am uitat sa precizez ca doresc sa inchiriez pe perioade scurte la grupuri diferite. Se poate si in acest caz proceda la fel ?
Imobilul figureaza in CF ca si casa de vacanta/locuit temporar din cate tin minte.
Multumesc mult pentru raspunsul rapid !
puteti proceda la fel
mary-anna a scris:

puteti proceda la fel

Trebuie sa recunosc ca sunt nedumerit.

Tocmai am citit la Dvs pe site(forum) cum ca noua lege a locuintei ar scoate din acest context "casa de vacanta" si cum ca un PFA nu ar fii suficient pentru inchirierea pe perioade scurte fara brevet de turism + autorizatii.

Daca puteti sa ma lamuriti ar fii extraordinar !
Multumesc,
Adi

mary-anna a scris:

puteti proceda la fel

Buna,
As vrea sa inchiriez vila mea de la munte pentru craciun la un Grup apoi la alt grup de revelion. Cum trebuie sa procedez ? Trebuie sa merg la Anaf ? Pot merge o data pe an sau trebuie sa merg la fiecare contract/inchiriere ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 5520 Ionel_Popovici Ionel_Popovici Buna ziua, Sunt proprietar al unei case de vacanta la munte pe care vreau s-o inchiriez legal. Inchirierea se face pe perioade scurte ... (vezi toată discuția)
Inchirierea casei de vacanta persoanelor interesate RAD  EMIL RAD EMIL ajutati-ma cu un raspuns la intrebarea :cum pot inchitia legal casa mea de vacanta unor interesati iar pe venituri sa platesc impozit statului .Nu prin forma ... (vezi toată discuția)