avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cod CAEN 5520
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cod CAEN 5520

Buna ziua,

Sunt proprietar al unei case de vacanta la munte pe care vreau s-o inchiriez legal. Inchirierea se face pe perioade scurte (Craciun,Revelion,weekend) dar integral, toata casa de vacanta la acelasi grup. Nu inchiriez pe camere.
Intentionez sa imi deschid un PFA pe cod CAEN 5520 si as avea cateva intrebari:
1- e potrivit acest cod CAEN pentru ce vreau eu sa fac ? As putea inchiria pe perioade scurte,fara PFA dar legal ?
2- Daca imi deschid un PFA am nevoie de sediu social.Pot pune sediul social direct casa de vacanta ? Chiar daca e in alt judet decat domiciliul meu ?
3- Daca fac sediul social pe domiciliul curent (desi nu as vrea) ce implicatii / riscuri am ? Creste impozitul ? Pot avea probleme ?
Multumesc mult !
Ultima modificare: Miercuri, 5 Decembrie 2012
Ionel_Popovici, utilizator
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 13:08, 6 Decembrie 2012
1.1 Codul CAEN 5520-Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată
Această clasă include asigurarea cazării de scurtă durată, de obicei zilnică sau săptămânală, pentru vizitatori, în locuinţe separate (independente) constând în camere complet mobilate sau spaţii pentru servirea mesei şi dormit, cu facilităţi pentru gătit sau bucătării complet echipate. Aceste servicii se asigură în apartamente sau în clădiri multi-locuinţă independente, cu mai multe etaje, sau în complexe de clădiri, în bungalow-uri, sau în cabane, case ţărăneşti şi căsuţe. Uneori se asigură şi servicii complementare de minim nivel.
Această clasă include servicii de cazare asigurate de:
-tabere de copii şi alte case de vacanţe
-case de oaspeţi şi bungalow-uri
-case ţărăneşti şi căsuţe fără servicii de menaj
-căminele de tineret şi refugii montane
Această clasă exclude:
-asigurarea cazării de scurtă durată în spaţii mobilate cu serviciile de curăţenie zilnică, făcutul patului, servicii de asigurarea hranei şi a băuturii, vezi 5510
-asigurarea de case şi apartamente mobilate sau nemobilate pentru utilizare cu caracter cvasipermanent, de obicei lunar sau anual, vezi diviziunea 68
1.2. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului reglementeaza, prin Ordinul nr. 22/2012, criteriile de stabilire a normei anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat in scop turistic situate in locuinta proprietate personala.
Actul normativ da posibilitatea persoanelor ale caror locuinte au capacitate de cazare cuprinsa intre una si 5 camere inclusiv, sa inchirieze camere in scop turistic, pentru o perioada de minimum 24 de ore si maximum 30 de zile intr-un an calendaristic.
Conform Codului fiscal, modificat la finalul lunii decembrie prin OUG nr. 125/2011, sunt considerate venituri din cedarea folosintei bunurilor si veniturile obtinute de catre proprietar din inchirierea camerelor in acest mod.
2- Sediul social poate fi casa de vacanta sau la domiciliul dvs. Inregisrarea se face la Oficiul Registrului Comertului din judetul de care apartine sediului social.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazare pe perioada scurta georgetap georgetap Buna ziua, Doresc sa deschid un spatiu de cazare gen hostel, dar spatiul nu corespunde cu reglementarile misterului turismului. Legea cere ca un hostel sa ... (vezi toată discuția)
Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Cazare cu alimentatie AndreiPro AndreiPro Buna ziua. Detin o unitate de cazare clasificata de Ministerul Turismului. Codul CAEN sub care imi desfasor activitatea este 5520. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)