avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sunt obligata sa-l primesc in imobil dupa partaj?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sunt obligata sa-l primesc in imobil dupa partaj?

Sunt divortata din aprilie 2006.Am ramas cu 2 copii minori in custodie (unul a devenit major in februarie 2010).El a plecat cu cele doua autoturisme, iar eu am ramas cu cele doua fiice in casa.Tot in 2010 fostul sot m-a chemat la judecatorie, in calitate de parata, pentru partajarea imobilului in care locuiam cu copiii.El a plecat din acest imobil dupa divort in iunie 2006.
Pe 22 iunie 2011, sentinta de atribuire in natura , in deplina si linistita posesie a imobilului ,mi-a revenit, cu conditia sa-i achit 50% din valoare, in decurs de 8 luni(deci, pana in februarie 2012).I-am achitat pana acum mai mult de jumatate din sulta...si s-a trezit (dupa mai bine de 5 ani) "ca ar dori sa vina intr-o zi pentru a-si lua lucrurile aflate in incinta imobilului meu si eventual sa schimbam poze, ca ar dori sa aibe si poze cu fetele(???!!!)"
Are dreptul sa intre in casa dupa ce hotararea a deveit definitiva si irevocabila?
Pantofii si cele cateva haine care au scapat nemancate de molii, scrisorelele din armata si cateva unelte, ustensile de "bun gospodar" si cursuri scrise pot fi duse la actualul domiciliu al lui?
In cererea reconventionala am specificat de existenta celor doua autoturisme, dar nu am cerut impartirea valorii lor, ca intelegere tacita de echivalare cu bunurile din casa(mobila veche , frigider, aragaz ...toate vechi de 20 ani).
Eu nu doresc sa-l primesc in casa ca intr-un supermarket in care intra el cu cosulet si isi culege resturile de acum 5 ani zicand..."asta vreau...asta nu vreaaau"...Vreau ca maruntisurile lui ramase, sa fie duse de fiica mea majora(si ea doreste acest lucru), la el acasa(la usa lui , daca in casa lui nu o primeste...)
Invatati-ma , va rog, ce sa fac, fara sa incalc legea...
Cel mai recent răspuns: lelia20052006 , utilizator 08:36, 13 Noiembrie 2011
lucrurile lui i le puteti duce la noul domiciliu pe care il are
pana in 2012 aveti tot dreptul sa ii puneti lucrurile in fata usii. NU SUNTETI SI NU PUTETI FI obligata sa il primiti in casa , fara acordul dvs. Cea mai eleganta varianta ar fi sa ii pregatiti bagajele si sa i le duceti in fata blocului / casei, sau asa cum a recomandat si colega, la actualul domiciliu / /resedinta.
Multumesc!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se imparte casa dupa decesul sotului daca a fost cumparata ... sab-ina sab-ina Cum se imparte casa dupa decesul sotului daca a fost cumparata cu banii sotiei? ______________ Buna ziua, Situația este următoarea: în 2002, părinții ... (vezi toată discuția)
Schimbare exercitare drepturi părintești negraiaelisabetamonica negraiaelisabetamonica Am divorțat în luna noiembrie 2012. Am depus cerere de desfacere a căsătoriei în luna mai 2012. De la data depunerii cererii până în luna februarie ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie alimentara lelia20052006 lelia20052006 In 2006 s-a pronuntat divortul din culpa comuna(nu ca as fi avut vreo vina, dar am fost de acord, gandindu-ma ca n-am fi prima familie fara certificat de ... (vezi toată discuția)