Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal pentru copil cu handicap - ce beneficii pot sa mai am?

Va rog frumos sa ma ajuta-ti si sa ma indrumati ce pot face:am baietel de aproape 3 ani bolnav de epilepsie retard psiho-motor,am fost cu el la comisia de evaluare si iau dat grad grav,si sa ma angajeze pe mine ca asistent personal,am fost luna trecuta ( (octombrie)la primarie si mi-au spus ca nu au fonduri pentru a ma angaja sa revin prin ianuarie cand le intra fondurile si poate prin februarie daca le ajung fondurile imi fac angajarea.Spuneti-mi va rog ce pot sa fac unde sa merg pentru ami aproba angajarea,sau ce benefiici as mai avea pentru ca nu stiu ce sa ma fac pana atunci,#-o,cu copilul trebuie sa merg la recuperari si nu imi ajung banii...multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 20:12, 15 Noiembrie 2011
Este posibil sa fie o problema cu fondurile dar mai este o problema...nu se fac angajari la Primarii.
Primaria este OBLIGATA ca in cazul in care nu va poate angaja ca asistent personal sa va dea o indemnizatie conform Legii 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
Ati facut demersurile pentru a primi indemnizatia de insotitor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie insotitor - copil incadrat in grad de handicap grav dalerona dalerona Buna seara! As dori sa ma lamuriti in legatura cu o problema, desi am consultat mai multe raspunsuri pe forum, nu m-am lamurit pe deplin. Am un copil de 1 an ... (vezi toată discuția)
Bolnava de epilepsie sandica1968 sandica1968 Buna ziua , Am o sora ce sufera de epilepsie de la varsta de 3 ani . Acum are 40 de ani ,are o indemnizatie de handicap de 234RONI . Pate benificia de ... (vezi toată discuția)
Epilepsia permite incadrarea in grad de handicap? andreicfr andreicfr Buna ziua, Prietena mea are pe fisa medicala trecut epilepsie de la varsta de 17 ani. A absolvit facultatea de stiinte economice, masterat in domeniu. ... (vezi toată discuția)