Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bolnava de epilepsie

Buna ziua ,
Am o sora ce sufera de epilepsie de la varsta de 3 ani .
Acum are 40 de ani ,are o indemnizatie de handicap de 234RONI .
Pate benificia de insotitor ? sau exista posibilitatea de a primi un alt ajutor pe langa suma mentionata anterior ? Ce trebuie sa fac si cui trebuie sa ma adresez ?

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 02:57, 4 Ianuarie 2015
In intelesul Art. 5. 6. Legea nr. 448/2006,privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, expresia asistent personal al persoanei cu handicap grav are urmatoarea semnificatie: "
persoana care supravegheaza, acorda asistenta si ingrijire copilului sau adultului cu handicap grav, pe baza planului de recuperare pentru copilul cu handicap, respectiv a planului individual de servicii al persoanei adulte cu handicap".

Asistentul personal poate fi chiar una din rudele persoanei cu handicap sau poate fi un asistent personal profesionist.
In temeiul Art. 35. Lege nr. 448/2006,
persoana cu handicap grav are dreptul, in baza evaluarii sociopsihomedicale, la un asistent personal.

Rezulta ca pentru ca sora dvs sa poata beneficia de insotitor,este necesar sa va adresati comisiei medicale de expertiza persoane cu handicap,care poate dispune decizie in acest sens

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar imobilizat la pat MariaBurcu MariaBurcu buna ziua, Bunica mea pensionara, vaduva, care locuieste singura, in varsta de 78ani a suferit o pareza acum 2 saptamani in urma careia a ramas imobilizata la ... (vezi toată discuția)
Insotitori pentru persoanele cu handicap gradul i AbrudanAndrea AbrudanAndrea De cand intra in vigoare legea care reda insotitorii pentru persoanele cu handicap? (vezi toată discuția)
Grad handicap s.stefan s.stefan Buna ziua, Am o matusa care a fost incadrata cu grad de handicap grav datorita faptului ca nu mai vede insa nu i s-a dat si posibilitatea de a avea insotitor ... (vezi toată discuția)