avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... PFA - plata contributiei de asigurari sociale de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

PFA - plata contributiei de asigurari sociale de sanatate

Buna ziua,

Sunt salariata da mai multi ani si de un an sunt si PFA. Am inteles ca trebuie sa platesc contributii la asigurarile de sanatate si pentru PFA chiar daca sunt si salariata. Insa nu inteleg de ce nu sunt si asigurata pana nu platesc contributia pentru PFA chiar daca se platesc contributiile pentru salariu.
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 10:45, 15 Noiembrie 2011
in baza contractului de munca sunteti asigurata.
dar avand si PFA sunteti obligata sa platiti contributie la sanatate pentru toate veniturile realizate, trebuie ca PFA sa faceti contract cu cjas .
contributia ca pfa se plateste trimestrial.
Am fost la Casa de Sanatate si de acolo mi-au spus ca nu sunt asigurata si nu mi-au vizat adeverinta de la locul de munca atat timp cat nu se plateste toata suma pentru PFA. PFA-ul este pentru chirii. In acest caz se mai datoreaza contributia pentru sanatate? Stiu ca pentru venituri din chirii nu se plateste daca chiriile nu sunt singura sursa de venit. Dar pentru PFA din chirii?

Multumesc
Art. 257 din legea 95/2006 va lamureste.
daca nu erati constituita ca si PFA nu plateati contributie la sanatate, dar PFA este supus impozitului pe venit si astfel trebuie sa platiti si CAS
nu au vrut sa va semneze adeverinta pentru a va obliga sa platiti contributia PFA.
exista un ordin al CNAS pentru aplicarea Ordonanta Guvernului 30/2011prin care daca platiti contributia de baza pana la sfarsitul anului aveti cateva facilitati la majorari si penalizari.
ORDIN nr. 894 din 1 noiembrie 2011 privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanta Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale

EMITENT: CASA NATIONALA DE ASIGURARI DE SANATATE
PUBLICAT: MONITORUL OFICIAL nr. 787 din 7 noiembrie 2011
Tot nu am inteles daca ar fi trebuit sa-mi vizeze adeverinta. Daca ma poate lamuri cineva.
Daca am inteles bine acea ordonanta pentru reducerea penalitatilor se aplica si pentru PFA pentru plata contrubutiilor de sanatate?
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
mihaela495, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurari de sanatate dan1111 dan1111 Sunt persoana fizica autorizata (profesie liberala) si, in acelasi timp si angajat la o societate comerciala, care-mi plateste asigurarea de sanatate conform ... (vezi toată discuția)
Sunt cadru didactic activ si prestez si servicii de meditator. trebuie sa platesc cass? Daniela Cioroianu Daniela Cioroianu Buna ziua! Sunt cadru didactic activ,angajat, iar la unitatea scolara mi se opresc toate datoriile pe care trebuie sa le onorez eu catre stat,pe statul de ... (vezi toată discuția)
Servicii medicale pentru o gravida fara venit danacrina danacrina Buna ziua, Sunt insarcinata in 7 saptamani si nu am un loc de munca . Ce drepturi am la serviciile medicale in aceasta perioada? Va multumesc. (vezi toată discuția)