avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... scoterea din tara a unui minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

scoterea din tara a unui minor

Vreau sa merg impreuna cu fiul meu la tatal lui care munceste in
Irlanda. De ce acte am nevoie?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:34, 16 Noiembrie 2011
daca este minor va trebuie procura din partea tatalui ca sa il puteti scoate din tara
Pasaport individual pentru copil si aprobarea tatalui, pe care o poate da la un notar care are apostila de la Haga, la ambasada sau consulatul Romaniei din Irlanda.
Carte de Identitate/Pasaport
Imputernicire/Dieclaratie de la tatal ca este de acord cu parasirea tarii de catre minor.
Pe declaratia acord a tatalui sa fie specificate:

- durata calatoriei - perioada in care veti fi plecati din tara
- tara de destinatie
- datele de identificare ale minorului (datele din pasaport) si ale dvs.
- mijlocul de transport cu care veti calatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rugaminte - pasaport minor si calatorie in strainatate lienuta lienuta Ce formular trebuie completat in Romania la notar de catre parintele aflat in Romania ([prin care ii cere acordul celuilat parinte aflat in Franta]) de a iesi ... (vezi toată discuția)
Declaratie de acord - calatorie minor in strainatate lavynyu lavynyu Buna ziua. Am 17 ani si vreau sa plec intr-un schimb de experienta in Franta.Tatal meu este in Spania si lucreaza foarte departe de consulatul Romaniei, cel ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor Sarakri Sarakri Buna ziua,sotul meu este plecat in alta tara la munca iar eu si copilul dorim sa mergem la el.Pot face pasaport copilului fara sotul meu?Va multumesc.:) (vezi toată discuția)