avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le primesc

Buna ziua, am si eu o problema de drept comercial cred.. si anume am un SRL si am colaborat cu o firma cumparind marfa cu factura si eliberind pe loc CEC-uri pentru plata acesteia. Dupa o colaborare de 2 ani m-am trezit cu un debit in valoare de 5000 RON la firma cu care colaboram , punctind facturile si platile am constatat ca firma de la care luam marfa avea emise pe numele firmei mele 4 facturi (pentru produse pe care eu le cumparam de obicei ) pe care eu nu le-am vazut pina atunci si nici marfa respectiva. Pe doua dintre ele nu era nici o semnatura sau stampila de primire, iar pe celalalte doua era trecuta seria si numarul meu de buletin si o semnatura care nu este a mea . Firma respectiva vrea sa ma dea in judecata pentru neplata acestor facturi, motivind ca eu nu le-am inregistrat in contabilitate si ca as fi luat acea marfa. Cum pot dovedi ca eu nu am luat acea marfa si ca facturile au fost emise pe numele firmei mele fara ca eu sa fi luat la cunostiinta acest lucru. Va multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 10:32, 15 Octombrie 2008
cine cheama in judecata trebuie sa faca dovada.
Facturile semnate le poti inscrie in fals, daca se ajunge in instanta.
Ei trebuie sa faca dovada.
In instanta cereti expertiza contabila la ambele societati.
Cereti in instanta expertiza grafologica.
Succes.
Sarcina probei in procesul civil revine reclamantului, deci ei trebuie sa dovedeasca ca ati beneficiat de marfa respectiva. Pentru celelalte produse livrate si achitate facturile au fost semnate si stampilate de dvs? Aceasta ar fi proba pt dvs. Poate ca tot la facturile reale au avut si un aviz de insotire a marfii. O expertiza ar lamuri in acest caz de ce pentru unele livrari exista avize de insotire si pt unele nu.
Asa cum v-au sfatuit distinsii colegi dovada trebuie facuta de reclamant. Ramane problema daca de regula marfa ridicata(si achitata) era insotita intotdeauna de "Aviz Expeditie" si "Factura Fiscala" semnate si stampilate de catre dumneavoastra sau alt reprezentant al firmei dumneavoastra. Daca tot ce ati ridicat si achitat a fost semnat si stampilat in instanta se poate solicita expertiza grafologica si se poate constata usor ca cele 4 facturi la care se face referire nu au fost receptionate. Totul este sa existe celelalte facturi sau avize semnate ca daca exista si documente pe care nu le-ati semnat cei ce reclama vor avea un punct de plecare(cu toate ca ar fi vina lor ca permiteau acest aspect).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debitor chemat in judecata anonim. anonim. Buna ziua! Va solicit ajutorul intr-o problema. Sunt persoana juridica S.R.L, chemata in judecata de catre o alta S.C pt. obligarea la plata a unei sume de ... (vezi toată discuția)
Facturi fiscale si avize AnnaM AnnaM Sper sa ma ajutati. Nu am nicio legatura cu acest domeniu. Am o multime de facturi fiscale (neplatite din 2005) si avize de insotire am marfii. Ce valoare ... (vezi toată discuția)
Refuz plata factura in lipsa comenzii barry_w barry_w O firma F1 a executat niste produse in baza unei intelegeri verbale intre patronii celor 2 firme. Firma F2 a primit produsele si le-a vandut firmei F3. Firma ... (vezi toată discuția)