avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cale de atac
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cale de atac

Prin hotararea de fond (judecatorie) am fost obligat sa platesc o suma de bani(persoana fizica catre persoana juridica).
Prin recurs(tribunal) am specificat ca nu a indeplinit cerintele concilierii, am fost invitat la conciliere de doua ori (prima data nu mai stateam acolo si li s-a intors plicul, a doua oara am primit invitatia la conciliere). Instanta nu le-a respins actiunea ca fiind prematur introdusa, deoarece a avut la baza prima invitatie (invitatie ce nu a avut finalitatea impusa de 720 ind 1 Cod proc civ si anume sa o primesc). Ambele invitatii nu respecta termenul de 15 zile,.si au depus si cererea de chemare in judecata fara a respecta termenul de 30 de zile de la convocare la conciliere. M-am prezentat la asa-zisa conciliere si nu s-a incheiat nici un proces verbal de conciliere. Mai mult ei nu au emis nici o factura pentru suma ce le-as fi datorat-o(fapt mentionat si in contract). Suma ce le-as fi datorat-o, a fost impusa de instanta fara a lua in considerare si sintagma din contract „negociabil”,plus ca decizia data pe fond este eronata pentru ca are la baza un pargraf din contractul in cauza altul decat cel care ar fi trebuit sa se tina cont de el .
Am atacat recursul cu contestatie in anulare(tribunal), iar in motivare imi zice ca „Greselile instantei de recurs sunt greseli de fapt si nu de judecata, de apreciere a probelor si de interpretare a dispozitiilor legale.” si ca nu se poate erija intr-o instanta de control judiciar.
Intrebarea mea este ce cale de atac mai am, cui sa ma adresez pentru a rejudeca pe fond cauza pentru ca mi sa impus sa platesc o suma de bani fara ca eu sa o accept.negociez asa cum ar fi fost normal si scris in contract.?revizuirea?dar nu vad unde mas incadra?poate cedo?
Va multumesc anticipat..
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
geo-vem, utilizator
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 03:24, 18 Noiembrie 2011
În pricipiu numai CEDO va ramas

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cedo xuser xuser Daca dupa decizia CEDO , cauza ajunge sa se rejuduce in Romania, sper ca inalta curte , nu retrimite inapoi dosarul la judecatoria/tribunalul unde mi s-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare-recurs geo-vem geo-vem Am depus initial prin fax la tribunal o contestatie in anulare-recurs pretentii si neprimind confirmarea de primire a faxului, am depus-o si prin ... (vezi toată discuția)
Conciliere...sanctiune neresp term de 15 zile????? mh31 mh31 Buna ziua, Pentru actionarea in judecata a unui debitor pentru recuperarea unor sume - pretentii comerciale, l-am invitat la conciliere. Desi am trimis plicul ... (vezi toată discuția)