avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Poate participa un expert judiciar tehnic auto dintr-o ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Poate participa un expert judiciar tehnic auto dintr-o tara a UE la efectuarea unei expertize tehnice auto in Romania?

Poate participa un expert judiciar tehnic auto dintr-o ţară a UE la efectuarea unei expertize tehnice auto în Romania,în faza de urmărire penală a unui accident de circulaţie, desemnat fiind în acest sens de o parte din cauza respectivă ?
Cel mai recent răspuns: fcompart , utilizator 21:03, 18 Noiembrie 2011
Nu poate efectua exepertiza tehnica decat expertul tehnic care face parte din tabloul expertilor de pe langa instanta care a dispus expertiza tehnica
Buna seara,

In acest caz, se pot aplica prevederile ordonantei?


10^1
(5) Cetăţeanul unui alt stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European şi cetăţeanul român care au dobândit calitatea de expert tehnic judiciar într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European şi exercită profesia cu titlu permanent în unul dintre aceste state pot profesa în România şi în mod temporar sau ocazional. În această situaţie, expertul tehnic judiciar este exceptat de la procedura de înscriere în Tabelul nominal cuprinzând experţii tehnici judiciari.
(6) În cazul în care, în vederea exercitării temporare sau ocazionale a profesiei de expert tehnic judiciar, solicitantul prevăzut la alin. (5) se află la prima aplicaţie în România ori dacă intervine o modificare substanţială a situaţiei sale, acesta va înainta Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti o declaraţie privind serviciile pe care le va presta, însoţită de următoarele documente:
a) dovada cetăţeniei unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European;
b) atestatul de cunoaştere a limbii române;
c) dovada calificării profesionale;
d) atestatul care să confirme faptul că solicitantul este legal stabilit într-un stat membru al Uniunii Europene sau aparţinând Spaţiului Economic European în scopul desfăşurării de astfel de activităţi şi că nu îi este interzis să practice profesia, chiar şi cu caracter temporar, la momentul eliberării atestatului;
e) dovada că a desfăşurat o activitate specifică profesiei de expert tehnic judiciar timp de cel puţin 2 ani în decursul ultimilor 10 ani, pentru cazul în care profesia nu este reglementată în statul în care este stabilit.
(7) Declaraţia prevăzută la alin. (6) poate fi înaintată prin orice mijloace şi se reînnoieşte anual, dacă solicitantul intenţionează să exercite, în mod temporar sau ocazional, profesia de expert tehnic judiciar în România.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert auto extra-judiciar simonik2011 simonik2011 Buna ziua, imi poate spune cineva care sunt pasii de urmat pentru a deveni expert auto extra-judiciar? Multumesc. (vezi toată discuția)
Expert judiciar zerognost zerognost Dupa absolvirea Institutului de Studii Economice si a unui master in domeniu, care sunt pasi de urmat pentru a deveni expert contabil care sa poata fi numit ... (vezi toată discuția)
Atestare titlul oficial de calificare calytul calytul atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic este si pentru cei care lucreaza inca sau numai pentru cei care nu mai lucreaza? Si ... (vezi toată discuția)