avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... atestare titlul oficial de calificare
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

atestare titlul oficial de calificare

atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic este si pentru cei care lucreaza inca sau numai pentru cei care nu mai lucreaza? Si la ce foloseste acest titlu?
Buna!
Am gasit aceasta informatie pe site-ul juridice.ro:

Atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic
8 March 2010

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 140 din 3 martie 2010 a fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 606/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind atestarea titlului oficial de calificare in profesia de consilier juridic, obtinut in Romania, si a experientei in profesie dobandite in Romania de catre cetatenii romani sau cetatenii unui alt stat membru al Uniunii Europene ori apartinand Spatiului Economic European, in vederea admiterii si practicarii acesteia in celelalte state membre ale Uniunii Europene sau apartinand Spatiului Economic European.

In vederea accesului sau exercitarii profesiei de consilier juridic sau a unei alte profesii similare celei de consilier juridic intr-un stat membru al UE ori apartinand Spatiului Economic European, cetatenii romani ori cetatenii unui alt stat membru al UE sau apartinand Spatiului Economic European, detinatori ai acestui titlu oficial de calificare, trebuie sa adreseze o cerere Ministerului Justitiei. Prin cerere, acestia vor solicita eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte calificarea profesionala de consilier juridic si exercitarea acestei profesii in Romania in decursul unei perioade de timp.

Cererea va fi insotita de:
- copia actului de identitate
- copia legalizata a diplomei de licenta in domeniul drept, eliberata de o institutie de invatamant superior acreditata in Romania
- copia legalizata a cartii de munca sau adeverinta eliberata de angajator, din care sa rezulte ca solicitantul a exercitat profesia de consilier juridic pe teritoriul Romaniei.
(Sursa: juridice.ro)

asta stiu si am vazut, dar pe mine ma interesa daca e valabil si pentru cei care lucreaza inca ca si consilieri juridici
Bineinteles ca este valabil pentru orice a lucrat sau lucreaza ca si consilier juridic in Romania. Dupa cum spune si actul normativ, utilitatea acestei atestari este pentru recunoasterea in strainatate a calificarii profesionale din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A obtinut cineva adeverinta de atestare conform ordinului mjlc nr. 606/2010? dana13 dana13 A obtinut cineva o atestare de la minister pentru consilier juridic? Ce acte cer si in ce termen elibereaza adeverinta? Multumesc. (vezi toată discuția)
Stivuitor Nicolaestelian Nicolaestelian Este valabil certificatul de stivuitorist din anglia si in românia (vezi toată discuția)
Poate participa un expert judiciar tehnic auto dintr-o tara a ue la efectuarea unei expertize tehnice auto in romania? ionescugheorghe ionescugheorghe Poate participa un expert judiciar tehnic auto dintr-o ţară a UE la efectuarea unei expertize tehnice auto în Romania,în faza de urmărire penală a unui ... (vezi toată discuția)