avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenda penala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenda penala

Buna ziua,
Am primit acum 3 luni o amenda penala de 1000 ron care trebuia achitata in termen de 15 zile. Nu am reusit sa o achit si nu am sanse sa o achit pana anul viitor in martie. V-as ruga sa imi spuneti care sunt consecintele acesti fapt. De achitat oricum o voi achita, dar nu stiu care sunt consecintele acestei intarzieri.
Va multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: cristinutz , utilizator 00:14, 18 Noiembrie 2011
Sunteti sigur ca este vorba de o amenda penala si nu una administrativa?
Pentru ca termenul de achitare al amenzii penale este de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si nu de 15 zile.
Reveniti!
Da, este amenda penala. Am avut un dosar deschis pentru delapidare. Suma a fost achitata integral la nici o luna de la deschiderea dosarului. Si dupa aprox 2 luni de la inchiderea dosarului am primit aceasta amenta penala.
Recapitulam :
-amenda este aplicata printr-o hotarare judecatoreasca de condamnare de catre instanta de judecata? sau
-este aplicata printr-o rezolutie/ordonanta a procurorului?
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Acum am citit iar:
Am asa:1. incetarea urmaririi penale si 2. Aplicarea sanctiunii cu caracter administrativ.
Imi cer scuze pentru eroare
Evrika!
La data expirarii termenului de plata ,in cazul neachitarii obligatiei de plata, titlul de creanta devine titlu executoriu si din acest moment, practic poate incepe procedura de executare silita.
Pentru inceperea procedurii de executare silita este obligatorie transmiterea unei somatii care va fi insotita in mod obligatoriu de un exemplar al titlului executoriu.
Executarea silita se poate intinde asupra veniturilor,conturilor sau bunurilor proprietatea debitorului, urmaribile potrivit legii, iar valorificarea acestora se efectueaza numai in masura necesara pentru realizarea creantelor fiscale si a cheltuielilor de executare.

Alte discuții în legătură

Neplata impozit auto Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G Am primit somatie si titlu executoriu..trebuie sa platesc in 15 zile...si daca nu? cum procedeaza mai departe..cat timp mai dureaza pana la poprire sau ... (vezi toată discuția)
Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)
Salutare- poprire pe venituriile de natura salariala andrei_marele_jupan andrei_marele_jupan cum este posibil ca o amenda din 2006 sa mi se faca o prire pe salar din 2012 este ceva legal sau ilegal ma paote ajuta si pe mine cineva (vezi toată discuția)