avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... neplata impozit auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

neplata impozit auto

Am primit somatie si titlu executoriu..trebuie sa platesc in 15 zile...si daca nu? cum procedeaza mai departe..cat timp mai dureaza pana la poprire sau sechestru..ce urmeaza? mi se pare nedrept ca un impozit ANUAL sa fii obligat sa-l platesti in 2 transe!!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 09:22, 13 Iunie 2012
Dupa cate inteleg somatia este emisa de serviciul urmarire din cadrul primariei- impozite si taxe locale deoarece spuneti de 2 termene de plata.
In ceea ce priveste termenele de plata a impozitelor si taxelor locale sunt stabile prin Codul Fiscal art 255 pentru impozitul si taxa pe cladiri, art 260 pentru impozitul si taxa pe teren si 265 pentru mijloacele de transport.
[ link extern ]

Termenele de plata sunt 31.03 si 30.09 daca impozitul anual datorat este mai mare de 50 lei-pe fiecare tip de impozit-
Asta este legea…


Conform Codului de procedura fiscala, titlul VIII- colectarea creantelor fiscale, capitolul 8- stingerea creantelor fiscale prin executare silita
[ link extern ]

in cazul neachitarii obligatiilor restante dupa 15 zile de la data comunicarii somatiei si titlului executoriu, organul fiscal va continua procedura de executare silita prin verificarea veniturilor dvs si a bunurilor urmaribile.
In cazul in care se constata ca aveti venituri urmaribile se va proceda la poprirea veniturilor banesti de natura salariala/din pensii sau a disponibilitatilor banesti daca aveti in conturile bancare. Executarea prin poprire incepe dupa stabilirea acestor venituri care sunt comunicate organului fiscal de catre : administratia finantelor publice, angajator, casa de pensii, banci ..
Deci mai dureaza in functie si de procedura stabilita la nivelul organului fiscal (comunicarea cu celelalte institutii ) intre 30 zile pana la cateva luni.
Apoi daca prin poprire nu s-au incasat obligatiile restante se va proceda la executarea silită prin aplicarea sechestrului asiguratoriu asupra bunurilor detinute pana la implinirea termenului de prescriptie prevazut de lege a obligatiilor fiscale (5 ani).

Va sfatuiesc sa incepeti sa platiti atat cat puteti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum incasez datoriile datorate bugetului local de ,,rau platnici" Nãstase Cristian-Mihail Nãstase Cristian-Mihail problema: am in localitate mai multe persoane care au acumulat datorii mari la bugetul local, sumele sunt din amenzi, iar persoanele in cauza nu au bunuri ... (vezi toată discuția)
Sediul frimei alex_16mai alex_16mai daca o firma are probleme cu privire la incapacitatea de plata a diferitelor taxe se poate ingradi dreptul asupra sediului firmei de catre autoritati in ... (vezi toată discuția)
Recuperare creanta sorynagabryela sorynagabryela Buna ziua! Suntem o societate comerciala distribuitoare de produse din carne, pe baza de facturi fiscale, si, avem de recuperat de la diversi rau-platnici ... (vezi toată discuția)