avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

conditie livrare ex works - marfa nu a mai ajuns la cumparator - cine raspunde?

transport international de marfuri- livrare ex works- transportator angajat de cumparator.
intrucat vanzatorul nu a intocmit corect docum CMR - marfa a fost confiscata in vama si vanduta la licitatie.
cumparatorul nu apare nicaieri pe documente.
livrarea fiind agreata ex works - asat inseamna ca furnizorul va emite factura pt marfa respectiva desi marfa nu a mai ajuns la cumparator? din vina furnizorului care nu a intocmit documentele corect....
Cel mai recent răspuns: ContSters159316 , utilizator 11:27, 26 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Conditia EX WORKS (franco fabrica) inseamna ca responsabilitatea producatorului fata de livrarea bunului se termina in momentul iesirii bunului din incinta producatorului. Altfel spus, de la poarta fabricii tot riscul si toate cheltuielile sunt in sarcina cumparatorului.
oke, dar furnizorul = expeditorul - va emite factura pentru acea marfa in conditiile in care pe CMR nici nu a trecut corect beneficiarul =cumparatorul - nici adresa de livrare, nimic nu este corect pe cmr iar noi in calitate de cumparatori nu aparem pe niciun act.
ulterior a emis documente corecte insa prea tarziu , marfa era deja confiscata si vanduta la licitatie.

furnizorul se apara ca are comanda confirmata de noi si conditia ex works
eu in calitate de cumparator este suficient sa ma apar cu faptul ca CMR era gresit?

va multumesc.
Raspunsul la intrebarea pusa o puteti gasi in contractele incheiate atat cu furnizorul cat si cu transportatorul-cine avea obligatia corectitudinii intocmirii documentelor-o avea atat firma furnizoare cat si cea de transport.
Expedierea marfurilor- în aceasta etapa livrarea trebuie sa respecte data conform contractului, conditia de livrare, locul livrarii si sa întocmeasca corect documentele de livrare, efectuându-se totodata transferul responsabilitatii asupra marfurilor de la furnizor la cumparator. În aceasta etapa marfurile sunt preluate si receptionate de cumparator.

NU EXISTA CONTRACTE INCHEIATE, TOTUL S-A DERULAT PE BAZA DE COMANDA CONFIRMATA , MAILURI SI TELEFOANE . :(

Alte discuții în legătură

Tva extracomunitar stegeran stegeran Buna ziua. Am o problema si cautand pe forum nu m-am lamurit. Firma din Romania platitoare de TVA realizeaza un prototip pentru un produs pentru un client din ... (vezi toată discuția)
Cmr-ul este obligatoriu pentru transportul de marfa intre tarile ue misstral misstral Daca trimit o marfa din Romania in Italia , avand ca document insotitor un aviz ,mai am nevoie si de CMR? Cum pot face dovada efectuarii transportului daca ... (vezi toată discuția)
Import cu factura din ue stematud stematud Achizitionam materiale de la un furnizor din UE, cu cod valid de TVA intracomunitar, la el in tara. Materialele vin dintr-o tara non UE, noi ne ocupam de ... (vezi toată discuția)