avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... daune morale in caz de accident de munca mortal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

daune morale in caz de accident de munca mortal

Buna ziua,

Mama mea poate cere daune morale firmei la care lucra tatal meu? Mentionez ca acesta si-a pierdut viata in urma unui accident de munca. Am aflat ca firma era asigurata pentru astfel de cazuri si ca vom primi ceva bani de la bugetul asigurarilor sociale, care tine loc de asigurator. Totusi, putem cere daune morale si firmei? Am avea succes in instanta?
Astept un raspuns si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 17:10, 22 Noiembrie 2011
puteti cere daune morale, iar daca firma are asigurare pentru astfel de evenimente va plati asiguratorul in locul firmei in limita valorii politei de asigurare, iar pentru restul va plati firma (conteaza cuantumul care va fi admis de instanta)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier andreeey4ever andreeey4ever buna seara!va rog sa ma lamuriti si pe mine unde pot sa cer despagubiri in cazul in care un membru al familiei a murit intr-un accident rutier in timp ce venea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am avut un accident si m-ar interesa daunele morale care le pot primi soso_gsm soso_gsm In urma accidentului am reusit sa obtin daunele materiale, acest accident avand loc din cauza unui pusti teribilist care nu s-a asigurat acrosandu-ma ... (vezi toată discuția)
Accident oanamanea oanamanea Tatal meu a fost accidentat pe trecerea de pietoni si a stat 60 de zile in spital dintre care 30 de zile a stat in coma de gradul3.Are tetrapareza spastica si ... (vezi toată discuția)