avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna Ziua am avut un accident si m-ar interesa daunele ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna Ziua am avut un accident si m-ar interesa daunele morale care le pot primi

In urma accidentului am reusit sa obtin daunele materiale, acest accident avand loc din cauza unui pusti teribilist care nu s-a asigurat acrosandu-ma lateral.
Insa ma intereseaza daunele morale, deoarece in urma accidentului a trebuit sa imi scot splina am ramas cu mai multe cicatrici, am pierdut un an de facultate si am 42 de zile de ingrijiri medicale din care 22 de zile de spitalizare si restul plimbari prin spitale si repaus la pat.
Am vorbit cu asiguratorul de la ASIROM daune externe (deoarece autoturismul care a intrat in mine era inmatriculat pe bulgaria) si a zis ca tot la ei se depune dosarul de daune morale insa nu am nici cea mai vaga idee cat sa cer si cum pot demonstra acest lucru !
Va rog daca stiti cumva ce pot face in acest caz!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:27, 14 Iulie 2010
Pe polita RCA este scrisa suma maxima admisa la despagubire. Dv. cereti cat mai mult si instanta va da cat considera normal.In motivarea cererii dv. sa treceti ce a insemnat acest an pierdut, trumele psihice suferite,cheltuieli adiacente cu medicii etc. Va urez succes!
Cuantumul daunelor morale este apreciat ca urmare a explicatiilor oferite de dvs. fata de evenimentul nefericit prin care ati trecut...aici faceti referire la traumele fizice (operatie de splina, cicatrici, durere) si traumele psihice (griji, stres); sfatul meu este sa cereti o suma cat mai mare pentru a se avea de unde sa se scada!

avocat Radu Stan
Pentru a avea o idee ce inseamna "mai mare" sau "cam cat", in afara de modul in care va veti sustine cat mai convingator suma solicitata in fata instantei(sau mai inainte a asiguratorului daca s-a oferit sa va plateasca), e bine sa va inspirati si de aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna otto29 otto29 Vreau sa stiu si eu cate daune morale ar trebui sa cer pt 22 de zile de spitalizare pt. splina scoasa 4 coaste rupte care au cauzat si apa la plamani toate ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni nicola_2 nicola_2 Revin cu cateva intrebari la cazul fiicei mele care a fost lovita pe trecerea de pietoni in 30 iulie 2010. A avut fractura de bazin fiindu-i interzis sa se ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-cat pot fi daunele? fluturas1980 fluturas1980 Eu si copilul de 5 ani am avut un accident de circulatie pe trecerea de pietoni si am avut 3 zile de ingrijiri medicale de un motocicist recidivist, beat, fara ... (vezi toată discuția)