avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la proprietate

Buna ziua spune-ti-mi va rog am construit o casa pe pamantul fiului meu ,sunt cu uzulfructviager pe contractul pamantului,ce trebuie sa fac pt.a avea acelasi contract si pe casa?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 15:14, 24 Noiembrie 2011
ii vindeti casa fiului cu rezerva uzufructului viager in favoarea dumneavoastra. Dupa aceasta operatiune, dumneavoastra veti avea dreptul de a folosi casa si terenul cat aveti zile, iar fiul devine nud proprietar (el plateste taxe si impozite, este proprietat "in acte" dar nu are dreptul de folosinta cat traiti dvs). La decesul dvs fiul va deveni proprietar deplin fara nici o alta formalitate. Pentru a incheia contractul de v-c prezentati-va la un notariat public cu actul dvs de proprietate pe casa (fie autorizatie construire + proces verbal de receptie finala fie, daca nu le aveti, anexa 5 eliberata de primarie), documentatie cadastrala, certificat fiscal in termen, certificat de nastere al fiului.
Casa a fost construita cu autorizatie de constructie?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? cumparatorul este ... asye asye Casa dobandita cu donatie, se poate vinde? Cumparatorul este afectat vreunfel sau eu daca o vand? detalii: -Bunica mi a donat o casa batraneasca la ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea platii impozitului pe locuinta si teren banicaemilia banicaemilia Buna ziua, Am si eu o intrebare: cine este obligat sa achite impozitul pe cladire si trenul aferent in cazul in care pe contractul de vanzare-cumparare sunt ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren pe numele mamei sori67 sori67 Vreau sa cumpar un teren si apoi sa construiesc o casa, dar as vrea sa -l cumpar pe numele mamei.Nu stiu ce contract pot face cu ea pentru a putea sa stam in ... (vezi toată discuția)