avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale OBLIGATIVITATEA PLATII IMPOZITULUI PE LOCUINTA SI TEREN
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

OBLIGATIVITATEA PLATII IMPOZITULUI PE LOCUINTA SI TEREN

Buna ziua,
Am si eu o intrebare: cine este obligat sa achite impozitul pe cladire si trenul aferent in cazul in care pe contractul de vanzare-cumparare sunt trecute 2 persoane (unul fiu si cealalta mama) considerate: fiul - proprietar deplin, iar mama-cu drept de uzufruct viager, in cazul in care mama este pensionar cu pensie de handicap - grad accentuat? Cei de la Politie spun ca amandoi sunt proprietari, iar cei de la Taxe si Impozite ca mama, repet persoana cu handicap, nu poate beneficia de nicio scutire de la plata acestui impozit. Cu toate acestea o alta functionara de la aceeasi institutie - Taxe locale, i-a spus mamei ca ea poate fi scutita de plata pt ceea ce reprezinta ,,partea'' ei din casa. Cum se poate stabili care este ,,partea'' ei daca in contract nu este specificat nimic legat de cote-parte sau cote-indivize sau cum se numesc...nu ma pricep la terminologia de specialitate?
Va rog sfatuiti-ma cum trebuie procedat pt ca se pare ca au de achitat retroactiv de acum 5 ani, de 4 ani mama obtinand efectiv acest certificat pt handicap.
Are vreo sansa?
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 17:24, 16 Septembrie 2011
Nici nu veti gasi vreo cota in contract. Uzufructul este un dezmembramant al dreptului de proprietate. Este dreptul de a se bucura cineva de bunurile ce sunt proprietatea altuia, intocmai ca insusi proprietarul lor, insa cu indatorirea de a le conserva substanta. Uzufruictuarului ii sunt date atributele de folosinta si posesie. Fiind uzufruct viager asta inseamna ca uzufructul inceteaza la decesul dansei, cand fiul va fi proprietar deplin, pentru ca acum este nud proprietar, adica nu are si posesia si folosinta.
In cazul de fata impozitele trec in sarcina nudului proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire exacta feeliss feeliss va rog sa-mi explicati ce inseamna drept de uzufruct viager, apoi ce inseamna clauza de habitatie viagera? (vezi toată discuția)
Dreptul de propietate in caz de executare silita... calinoiualexandru calinoiualexandru Titularul unui contract de vanzare-cumparare, pentru un apartament, este fiul,iar mama are dreptul de uzufruct viager, fiul este un derbedeu care a acumulat ... (vezi toată discuția)
Protectia nudului proprietar fata de uzufructuarii viageri mmgserver mmgserver Buna ziua, Am achizitionat impreuna cu parintii un imobil prin act de vanzare-cumparare: parintii in calitate de uzufructuari viageri si eu in calitate de ... (vezi toată discuția)