avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... imprejmiure teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

imprejmiure teren

Buna ziua,

Am cumparat un teren de 2000 mp intr-o comuna din Calarasi.
Terenul este intravilan arabil. Am vecini la N, E si V, iar la S strada. In memoriul tehnic este scris ca terenul are gard de sarma ca delimitare de vecini si uluci la accesul din strada. In fapt nu este asa.
Imi trebuie autorizatie de constructie pentru gard din uluci la strada, avand in vedere ca in memoriul tehnic sunt mentionate desi ele nu exista?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 17:52, 28 Noiembrie 2011
Pentru gard nu va trebuie autorizatie, fiind si din uluca.
Din păcate, vă trebuie autorizaţie de construire, pentru absolut orice, chiar dacă respectivul gard este făcut din uluci, el este o împrejmuire care delimitează o suprafaţă de teren faţă de alta. S'ar putea ca nimeni să nu aibă nimic de comentat dar s+ar putea să fie şi un vecin "binevoitor" ;şi amenda este mare.Vedeţi L.50-1991, lucrări pentru care este necesară aut.de construire.În plus, s-a adăugat şi acordul de la mediu absolut necesar, (şi care , numai el costă 100 ron +proiect;)
Pentru orice imprejmuire conform L50/1991 va trebuie autorizatie de construire.
singura idee este ca... nu inteleg despre ce documentatie vorbiti.... si ca... daca "exista" gardul atunci va luati "autorizatie" sa il Reparati!!!! nu sa il construiti!! reparatie gard.... alte costuri.... alte avize.... adresativa deci biroului urbanism al primariei, care aplica un regulament de urbanism local cu cerera de a va "autoriza sa reparati gardul :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc ... Flavius900 Flavius900 Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc cu plasa de sarma(stalpi de metal infipti in pamant de care sa leg plasa de sarma. Am ... (vezi toată discuția)
Parcare privata bloc viorelh viorelh Buna ziua As dori sa stiu daca pentru a reconfigura o parcare privata din fata blocului pentru a fi folosit spatiul mai eficient este necesar a face un ... (vezi toată discuția)