avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul Este vorba despre gardul ...

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul
Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe structura metalica si fundatie de beton, conform autorizatiei de contruire obtinuta in urma cu 8 ani atat pentru casa cat si pentru imprejmuire proprietate. acum, la 8 ani dupa ce am facut gardul, vecinul de pe una din laturile proprietatii mele vrea sa faca gard de beton si vrea sa-mi daram gardul din 2 motive:
- conform masur]atorilor lui eu as fi intrat cu gardul pe terenul lui cu ~ 10cm
- vrea intimitate, desi eu am pus iedera pe gardul de plasa de sarma tocmai pentru a asigura un grad conformatbil de intimitate pentru ambele parti
Eu nu sunt de acord cu gardul de beton si i-am propus ca pe latura respectiva de gard sa inlocuim plasa de sarma cu o structura usoara de lemn, pastrand structura metalica si fundatia stalpilor.
Raspunsul lui a fost ca ma da in judecata, ca sa-mi iau gardul de pe terenul lui :(.
Intrebarile mele:
- in cazul in care ma da in judecata pentru cei 10 cm, instanta poate decide daramarea/stramutarea gardului?
- din moment ce eu am primit solutia tehnica de la primarie urbanism in urma cu 8 ani pentru gard de plasa de sarma pe structura metalica si fundatie de beton, aceeasi primarie urbanism poate da alta solutie tehnica pentru cazul in care vecinul solicita (inca nu are autorizatie de construire pentru ce vrea el sa faca) autorizatie de construire pentru gard, adica sa-l lase sa faca gard de beton?
- daca eu nu sunt de acord cu gardul de beton al vecinului, pot sa-l opresc?
Mentionez ca nu am cerut si nici nu intentionez sa cer niciun ban vecinului pentru portiunea de gard in litigiu
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile date!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:56, 4 August 2022
Buna ziua, da, da, nu.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire gard intre doi vecini cristis1011 cristis1011 Granituirea este facuta, in CF-urile celor 2 imobile apar schitele cu toate laturile terenurilor masurate. Daca vecinul meu vrea sa faca intre noi un gard cu ... (vezi toată discuția)
Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc ... Flavius900 Flavius900 Am cumparat anul trecut in vara un teren si as vrea sa il imprejmuiesc cu plasa de sarma(stalpi de metal infipti in pamant de care sa leg plasa de sarma. Am ... (vezi toată discuția)
Recent, vecinul vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa... Mariusmc2023 Mariusmc2023 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie.Recent,vecinul vrea sa isi construiasca gardul care ne separa,gard care este al lui si este din plasa. Acum vrea ... (vezi toată discuția)