avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mesteri care iti iau banii si nu termina treaba pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mesteri care iti iau banii si nu termina treaba pentru care au fost angajati

Mama mea, persoana in varsta, a facut o renovare partiala in casa unde locuim. La sfarsitul renovarii si-a intrebat cunostintele daca pot recomanda si un mester lemnar/tamplar/lacuitor. O persoana i-a recomandat pe cetateanul X , pe care mama l-a angajat sa renoveze prin slefuire/lacuire si alte reparatii cum ar fi schimbarea manerelor, a furnirului unde este rupt, a unor balamale si inchizatoare, etc. Mesterul a venit o zi, doua, trei, patru, cu intermitente ( mai facea si alte lucrari in acelasi timp pe la alti clienti), intr-una din zile a cerut jumatate din banii negociati, in alta zi si cealalta jumatate, mama i-a dat toti banii. Treaba era facuta pe jumatate, mai precis mesterul s-a apucat peste tot , a fuserit totul si n-a terminat nimic, dupa care s-a facut nevazut si, in ciuda insistentelor telefonice nu a mai venit sa termine treaba.
Nu exista chitanta sau contract, se presupune ca mesterul este inregistrat ca persoana fizica si lucreaza pe aceasta baza. Avem numele, adresa si stim ca domiciliaza acolo.
Intrebare: pot sa fac plangere la politie pentru inselaciune ? La care sectie - unde este inregistrat mesterul sau unde este inregistrata mama? Eu, fiul, domiciliat la aceeasi adresa si martor la cele intamplate, pot da marturie in scris?
Cu multumiri pentru eventuale raspunsuri.
da, faceti plangere la sectia de politie unde este mama ca acolo sa savarsit infractiunea de inselaciune...dvs puteti fi martor iar mama se poate constitui parte vatamata
Sunt mici sansele sa rezolvati problema cu o plangere penala. Din cele aratate este vorba despre un litigiu civil, nu de savarsirea unei infractiuni. Este posibil ca domnii politisti sa va indrume catre instanta civila.
Am primit doua raspunsuri contradictorii, mai poate cineva sa comenteze dintr-un punct de vedere documentat cat mai corect ?
Multumesc
Neavand nimic scris cu respectivul mester nu cred ca aveti vre o sansa reala de reusita cu o plangere penala,dar aceasta ar putea fi buna doar in masura in care il va speria pe mester si poate in acest fel isi va termina lucrarea.
@dl. avocat Petre, ne invatati si pe noi care este procedura de constituire de parte vatamata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie politie!!! a da sau a nu da ridder1 ridder1 Am comandat un produs de la cineva care vindea mai multe pe un forum si am primit acasa un produs de care nu am fost multumit. Vazind ca vinzatorul e mai greu ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina de la un escroc teodorast teodorast am cumparat o masina acum 6 luni .proprietarul masinii este o firma iar eu am cumparat-o de la soferul firmei doar cu o chitanta de mana in care soferul ... (vezi toată discuția)
Poate fi obtinuta o restrictie judecatoreasca impotriva unei persoane bolnave psihic care profereaza amenintari si terorizeaza psihic o familie de tineri? iuliana26 iuliana26 O tanara s-a casatorit de 2 ani de zile si s-a mutat in casa sotului. Casa detinuta de acesta, cumparata inainte de casatorie este un imobil in care sunt mai ... (vezi toată discuția)