avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie politie!!! A da sau a nu da
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie politie!!! A da sau a nu da

Am comandat un produs de la cineva care vindea mai multe pe un forum si am primit acasa un produs de care nu am fost multumit. Vazind ca vinzatorul e mai greu de gasit am scris un mail la ipj in care intrebam daca mai pot face ceva legal ca sa-mi recuperez banii.

Intre timp am rezolvat amiabil cu vinzatorul ....problema e ca primesc raspuns de la politie in care se zice ca sesizarea mea e in curs de solutionare si ca sa dau date de contact.

Raspund si le zic ca renunt la reclamatie...primesc raspuns de la ei si in loc sa zica ca au inchis cazul mi se cere sa vin la sectie si sa dau declaratie. Iar ca sa dau declaratie sa sun pe un anume agent la un nr de tel etc......

Daca nu mai raspund la email si nici nu sun pot sa ma traga la raspundere cu ceva? Se poate sa fiu amendat?
Nu vrea sa dau declaratie pentru ca nu are rost sa-l ancheteze aiurea pe cel care mi-a vindut produsul din moment ce am rezolvat problema. Banuiesc ca vor declaratia mea scris ca sa poata incepe o ancheta ca altfel nu-mi explic.
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
ridder1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucc , utilizator 02:48, 21 Iunie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le trebuie declaratia sa inchida dosarul, nu sa-l deschida.
Te duci si scrii ca ai rezolvat amiabil, si asta e.
ce sa rezolva amiabil?o posibila infractiune de inselaciune? sau ce? dansii au luat mail-ul lui ca pe un act de sesizare si cel mai probabil fac cercetari.e chemat la sectie sa dea declaratie ca parte vatamata
@ numantere

Art. 131 C.pen.
.....
Retragerea plângerii prealabile, de asemenea, înlătură răspunderea penală.
Fapta care a adus vătămare mai multor persoane atrage răspunderea penală, chiar dacă plângerea prealabilă s-a făcut sau se menţine numai de către una dintre ele.
----

Asadar daca s-au impacat,poate sa retraga plangerea si nu va mai fi nici o urmarire penala
Ultima modificare: Joi, 20 Iunie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este recomandabil sa mergeti la audiere.
Este treaba politiei ce va face.
Daca s-a rezolvat problema au nevoie de declaratia dvs. pt a inchide dosarul.
Nu aveti alta cale...
@tarzan.. inselaciunea nu necesita o plangere prealabila, iar retragerea plangerii nu inlatura raspunderea penala cand e vb de inselaciune.

Alte discuții în legătură

Distrugerea unui bun Marco21 Marco21 Am distrus geamul unui autoturism, am fost la politie sa iau legatura cu pagubitul pentru a plati paguba produsa iar acestia mi-au zis ca dosarul e la parchet ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala - intelegere intre parti eagle24ro eagle24ro Buna ziua! Acum 6 zile am avut o neintelegere cu un client si acesta a depus o plangere la politie pentru iseslaciune. Intre timp am rezolvat problema pe cale ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala pentru tulburare de posesie MayaSeal MayaSeal In ce conditii poti retrage o plangere penala facuta pentru art. 220 C.Pen. ``Tulburare de posesie ?`` (vezi toată discuția)