avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Ce trebuie sa faca un expert contabil asistent?
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Ce trebuie sa faca un expert contabil asistent?

Buna ziua.
Am fost numita expert contabil asistent de catre reclamant. Va rog sa ma ajutati cu ceea ce trebuie sa faca un expert contabil asistent.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters191238 , utilizator 16:46, 2 Decembrie 2011
In primul rand trebuie sa aveti calitatea de expert contabil. In limbajul juridic se mai uziteaza denumirea de expert parte. Dvs. analizati concluziile la care a ajuns expertul oficial si puteti semna daca sunteti de acord cu el sau aveti dreptul la opinie separata. Si punctul dvs. de vedere poate conta in economia dosarului. Succes!
Multumesc mult pt. raspuns.
Buna ziua.
In conformitate cu Ordonanta Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara

,,Art. 18. - (1) Partea interesata are dreptul sa solicite ca pe langa expertul tehnic judiciar numit sa mai participe la efectuarea expertizei, pe cheltuiala acesteia, si un expert tehnic judiciar sau un specialist, nominalizat de aceasta si incuviintat de organul judiciar care a dispus efectuarea expertizei, in calitate de consilier al partii, din categoria persoanelor prevazute la art. 11—14.
(2) Expertul tehnic judiciar sau specialistul nominalizat de parte in conditiile alin. (1) trebuie sa detina aceeasi specializare cu cea a expertului tehnic judiciar numit de organul judiciar pentru efectuarea expertizei. Daca acest lucru nu este posibil, se va avea in vedere ca specializarea expertului tehnic judiciar care participa la efectuarea expertizei in calitate de consilier al partii sa fie inrudita cu cea a expertului tehnic judiciar numit si sa apartina aceluiasi domeniu.
(3) Onorariul expertului tehnic judiciar sau al specialistului care participa la efectuarea expertizei in conditiile alin. (1) este stabilit de parte si de expert, de comun acord, in temeiul raporturilor contractuale dintre acestia, si este platit acestuia de catre partea care l-a nominalizat.
(4) Un exemplar original al documentului care face dovada relatiilor contractuale dintre parte si expertul tehnic judiciar sau specialistul care participa la efectuarea expertizei in conditiile prevazute la alin. (1), precum si a sumelor datorate acestuia va fi depus la dosarul cauzei cu cel putin 5 zile inainte de termenul stabilit pentru depunerea raportului de catre expertul tehnic judiciar sau specialistul numit.”

Expertul tehnic judiciar sau specialistul nominalizat de parte are aceleasi drepturi si indatoriri ca expertul numit de instanta de judecata , astfel ca expertul parte vegheaza la respectarea prevedrerilor legale.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model cerere numire expert parte intr-un dosar denisa_21 denisa_21 Buna seara, Exista model de cerere pentru depunere la organul de urmarire panal privin numirea unui expert intr-un dosar? Doresc sa platesc si eu un expert ... (vezi toată discuția)
Expertize judiciare RamonaC17 RamonaC17 Buna ziua.Am avut un proces penal in care mi s-a refuzat dreptul la o alta expertiza.Motivul pentru care am cerut asta a fost opinia total eronata a expertului ... (vezi toată discuția)
Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)