avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Model cerere numire expert parte intr-un dosar
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Model cerere numire expert parte intr-un dosar

Buna seara,

Exista model de cerere pentru depunere la organul de urmarire panal privin numirea unui expert intr-un dosar? Doresc sa platesc si eu un expert pentru a participa la expertiza.
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:10, 27 Septembrie 2019
nu există o carte sau o lege cu modele.
Sunt aplicabile prevederile OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara,
-ART. 18
(1) Partea interesată are dreptul să solicite ca pe lângă expertul tehnic judiciar numit să mai participe la efectuarea expertizei, pe cheltuiala acesteia, şi un expert tehnic judiciar sau un specialist, nominalizat de aceasta şi încuviinţat de organul judiciar care a dispus efectuarea expertizei, în calitate de consilier al părţii, din categoria persoanelor prevăzute la art. 11 - 14.
(2) Expertul tehnic judiciar sau specialistul nominalizat de parte în condiţiile alin. (1) trebuie să deţină aceeaşi specializare cu cea a expertului tehnic judiciar numit de organul judiciar pentru efectuarea expertizei. Dacă acest lucru nu este posibil, se va avea în vedere ca specializarea expertului tehnic judiciar care participă la efectuarea expertizei în calitate de consilier al părţii să fie înrudită cu cea a expertului tehnic judiciar numit şi să aparţină aceluiaşi domeniu.
(3) Onorariul expertului tehnic judiciar sau al specialistului care participă la efectuarea expertizei în condiţiile alin. (1) este stabilit de parte şi de expert, de comun acord, în temeiul raporturilor contractuale dintre aceştia, şi este plătit acestuia de către partea care l-a nominalizat.
(4) Un exemplar original al documentului care face dovada relaţiilor contractuale dintre parte şi expertul tehnic judiciar sau specialistul care participă la efectuarea expertizei în condiţiile prevăzute la alin. (1), precum şi a sumelor datorate acestuia va fi depus la dosarul cauzei cu cel puţin 5 zile înainte de termenul stabilit pentru depunerea raportului de către expertul tehnic judiciar sau specialistul numit.
Depuneti la dosarul cauzei/ la organul judiciar o nota scrisa in care solicitati ca expertul ..... (il nominalizati) sa fie expert parte. Expertul nominalizat de o parte in cauza trebuie acceptat de catre organul judiciar si de catre partea adversa in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa faca un expert contabil asistent? balabansimona balabansimona Buna ziua. Am fost numita expert contabil asistent de catre reclamant. Va rog sa ma ajutati cu ceea ce trebuie sa faca un expert contabil asistent. Va ... (vezi toată discuția)
Expertize judiciare RamonaC17 RamonaC17 Buna ziua.Am avut un proces penal in care mi s-a refuzat dreptul la o alta expertiza.Motivul pentru care am cerut asta a fost opinia total eronata a expertului ... (vezi toată discuția)
Expert consultant Carmen Aionesei Carmen Aionesei Pentru efectuarea unei expertize judiciare s-a stabilit de instanta un expert consultant din partea partii parate. Este necesar intocmirea unui plan de lucru ... (vezi toată discuția)