avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitie intracomunitara zona libera
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitie intracomunitara zona libera

Am de facut o achizitie intracomunitara dar am verificat cod fiscal al furnizorului si apare invalid desi are codul fiscal al unui platitor de tva cu NL in fata. Sa fie legat de faptul ca este in zona libera? Ce fac daca apare invalid cum il declar in d390?
Cel mai recent răspuns: nicoletabis , utilizator 11:36, 6 Decembrie 2011
NL apartine The Netherlands-Tarilor de Jos - Olanda nu are nici o lagatura cu zona libera.
Verificati inca odata cod VAT transmis -poate ca o cifra nu a fost corect transmisa.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil
Nu stiu ce sa cred codul apare pe proforma si l-am trimis spre verificare la Anaf cu tot cu denumire ,am primit raspuns ca este inactiv din 01.08.10. In orice caz o sa imi factureze fara tva, problema este ce fac eu declar 390? in 300 il trec ca si taxare inversa sau doar la rd 24?
Pentru a incadra o operatiune la achizitie intracomunitara de bunuri, cumparatorul din Romania nu este obligat sa verifice valabilitatea codului de inregistrare in scopuri de TVA a partenerului stabilit pe teritoriul unui stat membru. Pentru aplicarea unui tratament fiscal corect, este suficient ca operatiunea sa respecte definitia de la articolul 130^1, alineatul 1 din Codul fiscal conform caruia achizitiile intracomunitare se refera la "bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinatia indicata de cumparator, de catre furnizor, de catre cumparator sau de catre alta persoana, in contul furnizorului sau al cumparatorului, catre un stat membru, altul decat cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.".
Da trebuie sa raportat op in D390 si la D300 la rd 5 si la rd 17 si aplicati si mecanismul taxarii inverse 4426=4427-si nu coborati la rindurile 5.1 respectiv 17.1 pentru ca nu cunosteti daca furnizorul este inregistrat in scopuri de TVA
Multumesc f.f.f.f. mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara antonia_m09 antonia_m09 O soc.com din Romania, platitoare de TVA achizitioneaza din Italia de la o societatea platitoare de tva (cod fiscal valid) materiale auxiliare utilizate ... (vezi toată discuția)
Achizitie marfa din import alinafay_bv alinafay_bv Buna ziua, s-a participat la o expozitie in Italia , de unde s-a achizitionat de la alti participanti cu factura marfa. Am si factura de la un partener din ... (vezi toată discuția)
Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)