avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cadouri Craciun ptr.copiii salariatilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cadouri Craciun ptr.copiii salariatilor

Buna tuturor,
daca un salariat are 3 copii minori, are dreptul sa primeasca de 3 ori 150 lei ,neimpozabili, sau doar 150 lei neimpozabili si restul impozabili ?
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 23:23, 6 Decembrie 2011
Primeste 3 x 150 = 450 neimpozabil.
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
ana-cer, moderator
Multumesc.Era logic,dar....am vrut sa fiu sigura.
Conform Codului fiscal art. 55 alin. 4 lit a):
Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.

Veniturile primite de salariati sub forma cadourilor pe destinatiile prestabilite de Codul fiscal, in limita a 150 lei pe copil nu se cumuleaza cu veniturile de natura salariala ale lunii in care acestea se platesc, cu conditia sa existe o prevedere in acest sens si in contractul de munca. Plafonul stabilit pentru cadourile oferite de angajatori copiilor minori ai angajatilor cu ocazia Craciunului si a sarbatorilor similare ale altor culte religioase se aplica atat darurilor constand in bunuri, cat si celor in bani, in cazul tuturor angajatorilor de forta de munca.
Multumesc.Dar partea cu contractul de munca.....In contractele individuale de munca ale salariatilor nu s-a facut aceasta mentiune.Este prevazut,undeva,in norme acest lucru ?
Nu in contractul individual de munca. In contractul colectiv nu aveti mentionata acordarea de ajutoare salariatilor? Ba eu cred ca exista stipulata o asemenea clauza.:)

Alte discuții în legătură

Prime 8 martie anamariacelik anamariacelik societatea la care lucrez doreste sa premieze angajatii cu ocazia zilei de 8 martie Poate acorda 150 lei ,fara sa fie impozitati in 2012? daca se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Ajutor social LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Un salariat are o problema deosebita de sanatate cu sotia sa(boala incurabila in stadiu avansat). Firma doreste sa-l ajute cu un ajutor material. ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou giulia1975 giulia1975 Buna ziua, daca dorim sa oferim angajatilor tichete cadou in valoare de 150 lei, cu ocazia Craciunului, acestea se vor impozita sau nu? Multumesc mult de ... (vezi toată discuția)