avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cadouri Craciun ptr.copiii salariatilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cadouri Craciun ptr.copiii salariatilor

Buna tuturor,
daca un salariat are 3 copii minori, are dreptul sa primeasca de 3 ori 150 lei ,neimpozabili, sau doar 150 lei neimpozabili si restul impozabili ?
Cel mai recent răspuns: afaceriiolden , utilizator 23:23, 6 Decembrie 2011
Cred ca era vorba de contractul colectiv de munca.
La firma unde lucrez este prevazut In CCM ca se acorda cadouri copiilor angajatilor, dar suma se stabileste anual cu sindicatele si se respecta prevederile din Codul fiscal, deoarece nu se depaseste suma de 150 lei neimpozabila.
Exact asta am scris si eu mai sus, @ana_cer. Nu se poate sa nu prevada in CCM acordarea de ajutoare catre salariati.
Aveti dreptate,daca este vorba de CCM, dar la o societate privata care nu are obligatia CCM pentru ca are sub 21 salariati?
Codul fiscal art. 21 alin.(3)

(3) Următoarele cheltuieli au deductibilitate limitată:
c) cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 2%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificările şi completările ulterioare. Intră sub incidenţa acestei limite, cu prioritate, ajutoarele pentru naştere, ajutoarele pentru înmormântare, ajutoarele pentru boli grave sau incurabile şi protezele, precum şi cheltuielile pentru funcţionarea corespunzătoare a unor activităţi ori unităţi aflate în administrarea contribuabililor: grădiniţe, creşe, servicii de sănătate acordate în cazul bolilor profesionale şi al accidentelor de muncă până la internarea într-o unitate sanitară, muzee, biblioteci, cantine, baze sportive, cluburi, cămine de nefamilişti, pentru şcolile pe care le au sub patronaj, precum şi alte cheltuieli efectuate în baza contractului colectiv de muncă. În cadrul acestei limite, pot fi deduse şi cheltuielile reprezentând: tichete de creşă acordate de angajator în conformitate cu legislaţia în vigoare, cadouri în bani sau în natură oferite copiilor minori şi salariaţilor, cadouri în bani sau în natură acordate salariatelor, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi pentru membrii de familie ai acestora, ajutoare pentru salariaţii care au suferit pierderi în gospodărie şi contribuţia la fondurile de intervenţie ale asociaţiei profesionale a minerilor, ajutorarea copiilor din şcoli şi centre de plasament;


Textul este interpretabil: fie doar alte cheltuieli efectuate cf CCM
fie toate efectuate cf CCM

Ce parere aveti?
faceti o decizie prin care administratorul stabileste acordarea de CADOU cu ocazia sarbatorilor de iarna copiilor salariatilor in suma de 150 lei/copil conform codului fiscal si anexati copie certificat de nastere copil, respectiv dispozitia de plata semnata de primire de catre parinte-salariat fiecare parinte poate primi acest cadou.NU se cuprinde in statul de plata suma acordata.

o firma cu doi salariati nu are CCM :))
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
afaceriiolden, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prime 8 martie anamariacelik anamariacelik societatea la care lucrez doreste sa premieze angajatii cu ocazia zilei de 8 martie Poate acorda 150 lei ,fara sa fie impozitati in 2012? daca se incadreaza ... (vezi toată discuția)
Ajutor social LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Buna ziua! Un salariat are o problema deosebita de sanatate cu sotia sa(boala incurabila in stadiu avansat). Firma doreste sa-l ajute cu un ajutor material. ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou giulia1975 giulia1975 Buna ziua, daca dorim sa oferim angajatilor tichete cadou in valoare de 150 lei, cu ocazia Craciunului, acestea se vor impozita sau nu? Multumesc mult de ... (vezi toată discuția)