avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA ACHIZITII INTRACOMUNITARE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

ACHIZITII INTRACOMUNITARE

O firma A (RO)-,inregistrata in scopuri de tva ,achizitioneaza marfuri de la B(GERMANIA,pj inreg.in scopuri de tva,pe care le revinde unei firme C(RO,pj inregistrata in scopuri de tva).Marfurile sunt transportate de catre o terta persoana in contul firmei A,din Germania in Austria(pentru ca acola are nevoie firma C de ele),.Firma A refactureaza transportul catre firma C.

1.firma A face o achizitie intracomunitara de bunuri?
2.Revanzarea acestora este o operatiune impozabila in RO sau AUSTRIA?
3.Firma C din Romania are obligatia platii tva in AUSTRIA(locul destinatie bunurilor) daca nu este inergistrata in scopuri de tva in AUSTRIA?

Multumesc frumos.

Cel mai recent răspuns: MFA78 , utilizator 12:03, 22 Decembrie 2011
1. firma A realizeaza o AIC de bunuri care are locul in austria ( locul unde se gasesc bunurile cand se incheie transportul)
2. revanzarea bunurilor este o operatiune taxabila in austria (locul unde bunurile sunt puse la dispozitia firmei C)
3. numai firma A este obligata sa se inregistreze in scopuri TVA in austria, fiind persoana obligata la plata taxei, atat pentru achizitia intracomunitara cat si pentru revanzarea bunurilor (echivalentul art. 153, alin 4 si 5 din codul fiscal)
firma A (RO) neinregistrata in scopuri de tva achizitioneaza autoturisme la mana a doua din germania pe baza de contract, fara factura, de la firma B (DE) care este inregistrata in scopuri de tva (conform codului fiscal din antetul contractului).
firma B (DE) -posibil parc auto- din germania nu emite factura, si vinde autoturismul fara tva, pe baza de contract cu motivatia ca i-l are de la o persoana fizica din germania care a platit tva la achizitionarea autoturismului nou.

intrebari:

1. achizitia este corecta?
dar daca este incheiat cu o persoana fizica?
trebuie tradus contractul de vanzare cumparare,
2. firma A (RO) ce declaratii trebuie sa depuna?
Ultima modificare: Joi, 22 Decembrie 2011
MFA78, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Operatiuni triunghiular kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO - cumparator revanzator Firma din HU - furnizor Firma din Germania - beneficiar marfa se transporta direct din Ungaria in Germania toti sunt ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar doinalisandru doinalisandru O firma A din Ro cumpara de la o firma B din Austria. Firma fin Ro vinde unui client tot din Austria -C. Marfa pleaca de la B direct la C fara sa traca prin ... (vezi toată discuția)